500 g syrových vepřových jater se umele a nechá v míse.
1800 g vepřových odřezků, nebu tučného masa a 300 g uzeného bůčku se dá osolené do kastrolu dusit na půlce másla. Ve druhém kastrole se dají dusit na druhé půlce másla 4 velké cibule a 3 petržele. Když jsou obě směsi udušené, nechají se vychladnout a umelou se k játrům. Přidáme sůl, pepř a nové nebo paštikové koření. Vše smícháme a hodně utřeme, aby se opravdu kvalitně promísilo.Nakonec ušleháme šlehačem 4 celá vejce a 6 žloutků do opravdu husté pěny- až zanechává cestičky po metlách, na tom velmi záleží, jinak hmota vařením málo nabyde. Vaječnou hmotu do všeho zamícháme a paštiku hned plníme do čtvrtlitrových skleniček pod víčko s červenou gumičkou. Skleničky naplníme jen kousek přes polovinu, protože hmota nabyde.Vaříme 2 a 1/2 hodiny na 90°C.Je to velmi kvalitní paštika a moc chutná.Dělala jsem ji rovnou z dvojité dávky.
Tip: Já jsem vždycky to maso a bůček nakrájela na větší kusy a na másle upekla přikryté v troubě, abych to nemusela míchat.
1800 g vepřových odřezků, nebu tučného masa a 300 g uzeného bůčku se dá osolené do kastrolu dusit na půlce másla. Ve druhém kastrole se dají dusit na druhé půlce másla 4 velké cibule a 3 petržele. Když jsou obě směsi udušené, nechají se vychladnout a umelou se k játrům. Přidáme sůl, pepř a nové nebo paštikové koření. Vše smícháme a hodně utřeme, aby se opravdu kvalitně promísilo.Nakonec ušleháme šlehačem 4 celá vejce a 6 žloutků do opravdu husté pěny- až zanechává cestičky po metlách, na tom velmi záleží, jinak hmota vařením málo nabyde. Vaječnou hmotu do všeho zamícháme a paštiku hned plníme do čtvrtlitrových skleniček pod víčko s červenou gumičkou. Skleničky naplníme jen kousek přes polovinu, protože hmota nabyde.Vaříme 2 a 1/2 hodiny na 90°C.Je to velmi kvalitní paštika a moc chutná.Dělala jsem ji rovnou z dvojité dávky.
Tip: Já jsem vždycky to maso a bůček nakrájela na větší kusy a na másle upekla přikryté v troubě, abych to nemusela míchat.
Comment