Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Zavařování ořechů.

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Zavařování ořechů.

Pro Marušku
    Oloupané ořechy se nandají do sklenice a ta se pořádně uzavře, tak jako u jiného zavařování. Já je dám do zavařovacího hrnce, dám vodu tak, aby byla trochu nad mřížku, a zavářím asi při 80 stupních 20 minut. Tak jako jiné věci. Já už to dělám od oka, nemám teploměr. Ale zatím se mi nic nezkazilo.
    Jestli to jde v mikrovlnce to nevím, já tak nezavařuji, ale proč ne. To by nám mohla poradit Ladie.
    Nezavařuji tak, aby celé sklenice ponořené, ale hlavně aby byly v páře.
    Maruško, určitě někdo napíše svoje zkušenosti.
    Do ořechů se nedává žádný nálev, tak jak jsou oloupané, tak se tam dají. Pá.J.H.
    Attached Files
    Jana H.

Re: Zavařování ořechů.

Určitě to půjde i v mikrovlnce,přeně tak jak jsem vám postup popsala MaruškaJani díky
    MARUŠKA

Comment

Já ještě aby byla jistota,že jsou ořechy opravdu pořádně suché,tak je dám na chvilku prohřát v mikrovlnce než je dám do sklenic.Bylo mi to tak doporučeno a myslím,že to není na škodu.Letos je hodně ořechů,tak taky budu zavařovat.Zdravím Holubičková D.
      Daniela

Comment

Jani H, díky,já jsem ještě ořechy nezavařovala,tak to zkusím. Já je mám vždy na suchém místě uložené a když potřebuji,tak mi náš "hlavní ořešák"- muž ty ořechy rozlouskne a já si doplním sklenici (už rozemleté).Díky Zdenka J.

Comment

Vyzkoušeno v mikrovlnce, jde to super.[attachment=0:m69iksmz]Ořechy.jpg[/attachment:m69iksmz]
          Attached Files
          Kamila

Comment

Tak ořechy v mikrovlnce zavařovat nedoporučuju . Na první pohled vypadají dobře, ale jsou jako upražené a zhořkli . Tak příště zkusím tu klasiku. Snad to bude lepší.
            Kamila

Comment

Já tedy zavařuji sklenice celé ponořené, ale právě jak jsou ty sklenice lehké, tak plavou a musím na ně dát talířek, aby potopené zůstaly. Tak to zkusím jenom v té páře. zdraví Ivana
              Ivana M

Comment

toto zavařování ořechů mi připadá velice zajímavé a chtěl bych to zkusit , protože tento rok je ořechů fakt hodnš a už to nmám kam dávat , chtěl bych se zeptat jestli tím zavařováním nějak ty ořechy nezměknou , nezmění chut a tak díky moc za radu .

Comment

Jarku, ty ořechy jak se tam dají, tak se taky vyndají. ne nesjou " uvařené".Zdravím J.H.
                  Jana H.

Comment

Pracuji...
                  X