Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Pečená švestová povidla-z TOPreceptů

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Pečená švestová povidla-z TOPreceptů

    Suroviny:

    2 kg švestek, 50 dkg cukru krupice, 2 lžíce octa, 1/2 kávové lžičky mleté skořice, 4 polévkové lžíce rumu, 3 tlučené hřebíčky
    Postup

    Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do hlubšího pekáče. Polijeme octem, vše promícháme a dáme péct na 200 - 250 stupňů do trouby. BĚHEM PEČENÍ ANI JEDNOU NEMÍCHÁME!!!!! Pečeme 20-25 minut. Po této době na švestky nasypeme rovnoměrně 25 dkg cukru a znovu dáme péct na 15 minut. Poté opět přisypeme 25 dkg cukru a znovu je na dalších 15 minut dáme do trouby péci.
    Po upečení přidáme rum, skořici a roztlučené hřebíčky. Zamícháme a ponorným mixérem rozmixujeme do požadované konzistence, jak kdo má rád. Někdo jemná, někdo s kousky ovoce.
    Pokud by se vám zdálo, že švestky jsou po upečení příliš vodnaté, dobu pečení prodloužíme ještě o 10 až 15 minut.
    Pak horká povidla jen naplníme do sklenic a otočíme dnem vzhůru. Nahoru dám ještě malou lžičku rumu, jako konzervant, i přes to, že už tam rum je. Po otočení přikrývám dekou nebo ručníkem, aby byly déle v teple.

    Moc nám to chutná a je to rychlé.A takto se dají dělat i s jablky a to musím teprve vyzkoušet.


    Pokud to tady je tak vymažu.

  • #2
    Darčo díky
    MARUŠKA

    Comment


    • #3
      Tak jsem dělala stejným způsobem jablečná povidla a musím říct,že jsou fakt moc dobrá.

      Darina

      Comment

      Pracuji...
      X