2 a 1/4 l vody, 1/2 l octa, 160 g krystalového cukru, 80 g soli, 5 bobkových listů, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 5 hřebíčků, 2 lžíce hořčičného semínka, 13 tabletek sacharinu.
Svařený a vychladlý nálev nalijeme na naložené plody, zavíčkujeme a strerilujeme: 20 minut při 80 stupňů okurky, cibuli a čalamádu. 10 minut při 80 stupních houby předem spařené v osolené vodě.
Čerpáno z Kuchyně křížem krážem od Vladimíra Hůny. Nemám odzkoušené.
Svařený a vychladlý nálev nalijeme na naložené plody, zavíčkujeme a strerilujeme: 20 minut při 80 stupňů okurky, cibuli a čalamádu. 10 minut při 80 stupních houby předem spařené v osolené vodě.
Čerpáno z Kuchyně křížem krážem od Vladimíra Hůny. Nemám odzkoušené.