500g masitých červených paprik
1 velká cibule
1 pol. lžíce sladké mleté papriky
1 káv. lžič. pálivé - ,,- ( nedala jsem)
150ml kvalitního oleje
2 stroužky česneku, případně více
sůl
pepř
trochu octa -podle chuti
Papriky upečeme v troubě, až dostanou tmavé puchýře. Vyndáme a necháme zchladnout pod vlhkou utěrkou. Pak sloupneme a vyndáme jadýrka. Nakrájíme na malé kousky, taktéž cibuli.
Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme sypkou papriku, pozor nespálit, pokrájenou papriku, koření a utřený česnek. Česnek utřít, ne lisem. Vaříme mírným varem, za občasného míchání, až zhoustne. Rozmixijeme a plníme horké do skleniček, ihned uzavřeme. Já je ještě hodila do mikrovlnky zavařit. Nebylo třeba, už je skoro snězený
Ajvar je výborný, hodně podobný tomu, co prodává Podravka.
1 velká cibule
1 pol. lžíce sladké mleté papriky
1 káv. lžič. pálivé - ,,- ( nedala jsem)
150ml kvalitního oleje
2 stroužky česneku, případně více
sůl
pepř
trochu octa -podle chuti
Papriky upečeme v troubě, až dostanou tmavé puchýře. Vyndáme a necháme zchladnout pod vlhkou utěrkou. Pak sloupneme a vyndáme jadýrka. Nakrájíme na malé kousky, taktéž cibuli.
Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme sypkou papriku, pozor nespálit, pokrájenou papriku, koření a utřený česnek. Česnek utřít, ne lisem. Vaříme mírným varem, za občasného míchání, až zhoustne. Rozmixijeme a plníme horké do skleniček, ihned uzavřeme. Já je ještě hodila do mikrovlnky zavařit. Nebylo třeba, už je skoro snězený
Ajvar je výborný, hodně podobný tomu, co prodává Podravka.