Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Ajvar 1

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Ajvar 1

    500g masitých červených paprik
    1 velká cibule
    1 pol. lžíce sladké mleté papriky
    1 káv. lžič. pálivé - ,,- ( nedala jsem)
    150ml kvalitního oleje
    2 stroužky česneku, případně více
    sůl
    pepř
    trochu octa -podle chuti

    Papriky upečeme v troubě, až dostanou tmavé puchýře. Vyndáme a necháme zchladnout pod vlhkou utěrkou. Pak sloupneme a vyndáme jadýrka. Nakrájíme na malé kousky, taktéž cibuli.
    Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme sypkou papriku, pozor nespálit, pokrájenou papriku, koření a utřený česnek. Česnek utřít, ne lisem. Vaříme mírným varem, za občasného míchání, až zhoustne. Rozmixijeme a plníme horké do skleniček, ihned uzavřeme. Já je ještě hodila do mikrovlnky zavařit. Nebylo třeba, už je skoro snězený
    Ajvar je výborný, hodně podobný tomu, co prodává Podravka.
    Renata
Pracuji...
X