2,5 kg okurek- oloupat a nastrouhat na kolečka
5 velkých cibulí
2,5polévkové lžíce soli
hrstka nakrájeného zeleného kopru
Nechat 2 hodiny stát
Nálev
40dkg cukru
1 litr vody
1/2l octa
Nálev se svaří a do chladného nálevu se dá:
kávová lžička kari koření
kávová lžička sladké papriky
kávová lžička mletého pepře
Nálev se promíchá s okurky, dá se do sklenic a sterilizuje se 15 min. při 80°C.
Dělám to z přerostlých okurek.
Jelikož okurky taky pustí vodu,tak při konečném zavařování mi zbude nálev,tak pak když dělám salát z čerstvých okurek,tak to tím zaliju.
Zde se to dost dělá a nám to všem chutná.
5 velkých cibulí
2,5polévkové lžíce soli
hrstka nakrájeného zeleného kopru
Nechat 2 hodiny stát
Nálev
40dkg cukru
1 litr vody
1/2l octa
Nálev se svaří a do chladného nálevu se dá:
kávová lžička kari koření
kávová lžička sladké papriky
kávová lžička mletého pepře
Nálev se promíchá s okurky, dá se do sklenic a sterilizuje se 15 min. při 80°C.
Dělám to z přerostlých okurek.
Jelikož okurky taky pustí vodu,tak při konečném zavařování mi zbude nálev,tak pak když dělám salát z čerstvých okurek,tak to tím zaliju.
Zde se to dost dělá a nám to všem chutná.
Comment