„Rychlokvašky“ jinak
Uvedené množství je na cca 6litrů nálevu a dá se z toho udělat 3½ až 4ks třílitrových sklenic okurek.
Proto si množství upravte podle sebe.
NÁLEV: 4 litry vody
1¼ litru 8% octu
40 dkg cukru krystal
15 dkg soli
30 ks pepř celý
10 ks hřebíček
½ lžičky hořčičného semínka
cca 3 cm skořice celé
3 ks bobkový list
Vše uvedeme do varu a vaříme asi 5 minut. Do chladnoucího nálevu přidáme 25 ks umělého sladidla (obyčejné, běžné) a vše zamícháme. Ještě teplý nálev lijeme na připravené okurky do sklenic. Ty pak uzavřeme igelitem a gumičkou. Do igelitu uděláme několik malých dírek. Pozor, zde neprobíhá mléčné kvašení, jako u klasických „kvašáků“!! Okurky vybíráme pokud možno téže velikosti a asi tak středně velké. To, aby se stejně proležely. Necháme naležet minimálně týden.
Dobrou chuť !
Uvedené množství je na cca 6litrů nálevu a dá se z toho udělat 3½ až 4ks třílitrových sklenic okurek.
Proto si množství upravte podle sebe.
NÁLEV: 4 litry vody
1¼ litru 8% octu
40 dkg cukru krystal
15 dkg soli
30 ks pepř celý
10 ks hřebíček
½ lžičky hořčičného semínka
cca 3 cm skořice celé
3 ks bobkový list
Vše uvedeme do varu a vaříme asi 5 minut. Do chladnoucího nálevu přidáme 25 ks umělého sladidla (obyčejné, běžné) a vše zamícháme. Ještě teplý nálev lijeme na připravené okurky do sklenic. Ty pak uzavřeme igelitem a gumičkou. Do igelitu uděláme několik malých dírek. Pozor, zde neprobíhá mléčné kvašení, jako u klasických „kvašáků“!! Okurky vybíráme pokud možno téže velikosti a asi tak středně velké. To, aby se stejně proležely. Necháme naležet minimálně týden.
Dobrou chuť !