Kdo poradí recept na dobrý borůvkový kompot, aby nebyly borůvky rozvařené ?
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Borůvkový kompot
Collapse
X
-
Pocházím ze Šumavy a tam bylo borůvek jako naseto. Nejlepší byly takříkajíc ve vlastní šťávě. Nandat do skleniček a prosypat cukrem a sterilovat 20 min. Daly se použít úplně na všechno a nikdy rozvařený nebyly a měly i šťávu i když ne jako v kompotu. Pokud chceš mít více šťávy jako v kompotu, tak přidej trochu cukerného roztoku, ale ne moc, ony pustí dost šťávy svojí, tak asi jen do 3/4 sklenky, a v tom případě nedávej cukr samostatně do skleniček. Jinak já je dávám i do mrazáku a používám taky na všelicos. Třeba buchty, lívance, koláče nebo knedlíky, zmrzlinu i do jiných jídel, kde chci mít borůvky.
-
Tak ty jsi Láďa. Ještě něco tě poradím. Když nebudeš chtít dělat zvlášť cukerný roztok, tak si prostě jenom převař vodu a jak to budeš mít procukrovaný, tak zalej tou převařenou vodou, ale jen do maximálně 3/4 sklenice a dej sterilovat na těch přibližně 15-20 min. Ale já co mám zkušenosti s borůvkama, tak to procukrování je skoro lepší. Ještě tě řeknu jak to dělám. Nasypu vrstvu borůvek na to vrstvičku cukru a trochu upěchuju a tak pokračuju až do plné sklenice. pokud budeš chtít mít plný sklenice, tak si to nachystej večer a ráno ještě borůvky dosypej, ony trochu klesnou i když se to pěchuje. Nakonec, vždyť si můžeš vyzkoušet několik variant a pak se rozhodneš co tě bude nejvíc vyhovovat.
Comment
Comment