Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Bomba z lesa...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Bomba z lesa...

    Dostala jsem tenhle recept přes parťáka v bývalé práci,měl jej od jedné paní a strašně chválil,sama jsem ještě nezkoušela.
    Vhodná jako pomazánka na topinky,tousty...

    Ingredience:
    500g HUB
    6 CIBULÍ
    1 palice ČESNEKU
    2 malé RAJSKÉ PROTLAKY
    5 lžic OLEJE
    1 lžíce OCTA
    2,5 lžíce SÓJOVÉ OMÁČKY
    1 lžíce MLET.ZÁZVORU
    2 lžíce koření VEGETA
    1 lžíce SOLI
    1 lžička PÁLIVÉ PAPRIKY

    Postup:
    Houby nakrájíme,podusíme do měkka a pomeleme na masovém strojku,nebo rozmixujeme.Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji do sklovita,přidáme houby a ostatní suroviny.Promícháme a chviličku podusíme.Plníme do malých skleniček.Zavařujeme 20 minut-100°C
    Last edited by jesterka; 31.07.2009, 01:36.
    Radka

  • #2
    Ahoj Radko, já už moc nezavařuju, hlavně sladké ne, ale kdyby chlap donesl houby, tak tohle bych zkusila ! Ingredience super, to musí být mňamka !
    Dobrou.
    anina s.

    Comment


    • #3
      Janino taky chci zkusit,jak by se naskytly nějaké houby...
      Radka

      Comment


      • #4
        Mohu potvrdit, tyhle houbové "tousty" dělám už hodně dlouho. Mám trochu jiný recept:
        2 kg hub
        1kg papriky
        1 kg cibule
        1 kg rajčat
        1 kečup velký
        1 protlak
        pepř, sůl, kmín drcený, chilli omáčka,
        3 lžíce sojové omáčky
        1 hlavička česneku, sádlo
        Na sádle spěním cibuli, přidám nakrájené a omyté houby, vše dusím. Přidám papriku, rajčata, česnek, koření. Nakonec kečup, protlak, chilli.
        Plním do skleniček (menších) a 1/2 hodiny steriluji při 80 st.
        Je to moc dobré i přidat do guláše, na játra, jíme to i k uzenině. Nejvíc to používáme na topinky, navrch ještě cibuli, nebo co kdo má rád.
        Last edited by MaruškaC; 03.08.2009, 22:25.
        Maruš

        Comment


        • #5
          Holky, když někdo donese houby, udělám !
          Já houby nepoznám, nesbírám, fuj klíšťata, fandím houbařům !
          Fajn recepty !!!!!!!
          anina s.

          Comment


          • #6
            Jesterko je to vynikající . A zítra jdu do lesa a zkusím recept od Marušky C . A tobě Jesterko ještě moc děkuji za všechny recepty. Tvoje recepty mi prostě chutnají a to tvoje vánoční cukroví je mňam .

            Comment


            • #7
              miluš Děkujuuuu,tento recept je takový bych řekla víc pikantnější skrz česnek,ale mě nevadí.Mám teď chviličku nový recept taky směs na topinky nebo tousty.Vložím do receptů...
              Radka

              Comment

              Pracuji...
              X