Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Vajecny Konak

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Vajecny Konak

    5 zloutku
    5 lzic mleteho cukru
    2 vanilkove cukry
    1 mleko slazene kondenzovane
    1 mleko neslazene kondenzovane
    1/2l alkoholu...rum nebo slivovice atd.

    Zloutky s cukrem utreme a pomalu vlevame mleko a stale michame. Nakonec dame alkohol. Tento recept je stary jako Metuzalem. V dnesni dobe bych zloutky s cukrem slehala nad parou a potom je dala do studene vody a michala az by vychladly a dal bych pokracovala stejne.
    MILADA

  • #2
    Re: Vajecny Konak

    Ahoj Milado,

    maminka dělávala ten koňak úplně stejně, a taky dávala syrové žloutky,
    Jak pak člověk léty slyšel o salmonele, tak jme ho začaly dělat nad párou. Kdysy se o tom nemluvilo. Tak to kuchařkám nevadilo.
    Je výborný. Moje kolegyně měla rituál, dělala ho jen na Vánoce, dávala si ho do kafe a navrch šlehačku a postrouhat čokoládou.
    Je to dobrůtka
    HankaP

    Comment


    • #3
      Re: Vajecny Konak

      Já bych se těch žloutků nebála, salmonela je v bílcích. Vaječný koňak dělám každoročně. Vždycky udělám i verzi pro děti, jenom žloutky, sladké salko a na rozředění místo rumu dávám kondenzované mléko neslazené. A pro ty starší děti může být i trošku rumu pro aroma.
      Květa

      Comment


      • #4
        Re: Vajecny Konak

        Ahoj holky.
        Tak me ten vajecny konak nakonec snad priveze sestra.Rada bych si ho zkusila udelat sama a tak jsem ji take pozadala o rum,ktery se mi take ted pred Vanocema bude hodit.
        Krasny den vam vsem.Renda
        Renda

        Comment

        Pracuji...
        X