Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Kvasnicové cukroví

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Kvasnicové cukroví

    Nejdříve si připravíme těsto z 35 dkg hladké mouky, 30dkg Hery, 1 dkg droždí, špetky cukru a 5 lžic mléka. Vyválíme placku, vykrajujeme kolečka. Na ty dáme marmeládu a přikrejeme vykrájeným kolečkem s otvorem. Pečeme a hotové obalujeme v cukru. Je to moc dobré cukrovíčko, rozplývá se na jazyku. Doporučuji!!

  • #2
    Re: Kvasnicové cukroví

    Nechává se to Martinko kynout? Jak dlouho to vydrží, respektive kdy před vánocemi to péct? Vypadá to zajímavě,tak mně to láká k vyzkoušení Daniela H.
    Daniela

    Comment


    • #3
      Re: Kvasnicové cukroví

      Danielo, tohle těsto se nenechává kynout. Hned se vyválí a vykrajují se ta kolečka. Peče se to i s tou marmeládou. Vydrží tak dlouho, až se sní. Je to podobné takovému vínovému cukroví nebo šlehačkovému. Já teda peču všechno až tak 14 dní před Vánocemi a vydrží to až do Nového roku. Prostě jako každé jiné suché cukroví.

      Comment

      Pracuji...
      X