V naší rodině jsou florentýnky na prvním místě, takže jeden recept na ně, který už používám 20 let.
1)4 l mléka studeného
2 lžíce hrubé mouky
6 dkg másla (musí být máslo)
8 dkg cukru
Vše smícháme a uvaříme v páře na kaši. Po té přidáváme kandované ovoce, rozinky, mandle oloupané nasekané, ořechy jakékoliv. Všeho tolik aby vzniklá hustá nmota. Plech hodně vymažeme a lžičkou na něj děláme malé placičky, které sušíme v mírné troubě. Pokud má někdo plynovku jako já, tak to po nějaké době otáčím a suším dál. V horkovzdušných troubách se suší daleko lépe. Když vychladnou , tak ještě ztvrdnou. Nemusí být uplně tvrdé, jak kdo má rád. Hotové je pak ještě máčím v čokoládě. Já dělám z dvojité dávky.
1)4 l mléka studeného
2 lžíce hrubé mouky
6 dkg másla (musí být máslo)
8 dkg cukru
Vše smícháme a uvaříme v páře na kaši. Po té přidáváme kandované ovoce, rozinky, mandle oloupané nasekané, ořechy jakékoliv. Všeho tolik aby vzniklá hustá nmota. Plech hodně vymažeme a lžičkou na něj děláme malé placičky, které sušíme v mírné troubě. Pokud má někdo plynovku jako já, tak to po nějaké době otáčím a suším dál. V horkovzdušných troubách se suší daleko lépe. Když vychladnou , tak ještě ztvrdnou. Nemusí být uplně tvrdé, jak kdo má rád. Hotové je pak ještě máčím v čokoládě. Já dělám z dvojité dávky.