Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Pařížské tyčinky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Pařížské tyčinky

    Z 25 dkg namletých ořechů,25 dkg moučkového cukru, 1 vejce, 1 žloutku a citr.kůry zpracujeme na vále těsto.Uděláme z něho 3 válečky o průměru asi 2 cm
    a zploštíme je ( převalte je válečkem na těsto ) na sílu asi 1/2 cm.Podsypávejte cukrem-pokud se vám těsto hodně lepí.
    Z 1 bílku a 15 dkg cukru ušleháme tuhý sníh a potřeme jím připravené ořechové pásy- jen asi 1 mm silně. Bohužel mně vždycky sníh ještě zbude,tak se ho snažím upotřebit jinde.
    Potřené pásy necháme zaschnout -klidně přes noc. Potom nožem namáčeným do studené vody nakrájíme asi 1 cm silné proužky a dáme na plech s pečícím papírem. Troubu vyhřejeme na 100 st. a tyčinky dáme sušit. Pokud by se začaly nějak deformovat, nechte troubu pootvřenou ( strkám mezi dvířka a troubu vařečku).Tyčinky musí naskočit a když jsou hotové, jdou bez problémů od papíru.
    Peče je tak týden před vánocemi, aby se rozležely.Ale i čerstvě upečené se dají spotřebovat.

  • #2
    Re: Pařížské tyčinky

    Peču také
    a ještě k tomu dělám skořicové hvězdičky,
    ty se liší tím, že místo ořechů se dají namlete neloupané mandle a místo citronové kůry lžička skořice. Vykrájí se hvězdičky
    - formičku namáčím do vody přebytečnou vodu oklepu, pak se to nelepí potřu polevou, nechám zaschout a peču zrovna jako tyčinky, nádherně voní
    HankaP

    Comment


    • #3
      Prosím o radu. Dělala jsem pařížské tyčinky (recept mám od své babičky), ale nenechala jsem je zaschnout. Krájela jsem je hned a pekla, ale pak jsem je nemohla od plechu oddělat. Jednou jsem použila pečící papír a pak vymyzaný plech a vysypaný. Ale nešlo to z ničeho. Je to tím, že jsem to nenechala zaschnout nebo jsem to špatně pekla? Měla jsem to tak na 120st.
      Děkuji moc za odpověď, ať se příští rok polepším

      Comment

      Pracuji...
      X