Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Meruňkové dárečky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Meruňkové dárečky

    Dárečky podle paní Hanky

    280 ghladké mouky, 140 g cukru moučka, 140 g mletých vlašských ořechů, 1 žloutek, 280 g másla, půl lžičky skořice, hladkou mouku na podsypávání.

    Náplň : 200 ml meruňkové marmelády, 100 g mletých vlašských ořechů, 8 lžic cukru ( dala jsem 6) moučka, rumu.

    Poleva: 200 g čokolády navaření, 2 lžíce ztuženého rostlinného tuku (např. Omega),bílou zdobicí polevu v sáčku a perličky

    Z těsta na pomoučněném válu vytvořte asi 2 milimetry silný plát, ze kterého vykrajujte čtverečky. Ideální je přímo vykrajovátko ve tvaru čtverce ( já mám obdélník). Pokud ho nemáte, rádýlkem a pravítkem.

    Jednotlivé čtverečky vyskládejte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě při 180 °C asi 10 minut.

    Promícháme marmeládu ( já jí trochu přihřála v MVT), jemně strouhané ořechy, cukr a rum. Pokud by byla náplň ještě příliš tekutá, přidejte více ořechů. Upečené čtverečky pak rozdělte na poloviny. Na jednu část postupně zdobičkou nastříkejte meruňkovou náplň a přiklopte druhým čtverečkem.


    Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu na vaření s tukem. Vršek každého dárečku v ní namočte a nechte zaschnout na plechu. Bílou čokoládovou polevu rozehřejte, na dárečku vytvořte ze shora „balicí stuhu“ – tedy křížek, pak až přichází na řadu mašle.

    Paní Hance za recept děkuji, s měruňkovou marmeládou vynikající, tu můžu, zase něco jiného.
    Foto vložím, až dozdobím.
    Last edited by Renata; 16.12.2011, 08:53.
    Renata
Pracuji...
X