Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Ořechovo - medové řezy

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Ořechovo - medové řezy

    Na těsto:
    500 g hladké mouky
    20 g cukru moučka
    2 vejce
    200 g másla
    2 lžíce medu
    2 lžičky sody
    2 lžíce mléka
    -> vypracujeme těsto a dáme do chladu odležet

    Na krém:
    300 ml mléka
    1,5 lžíce hladké mouky
    1,5 lžíce solamilu
    100 g cukru moučka
    1 van. cukr
    200 g másla
    šťáva z 1/2 citronu
    rum dle chuti
    -> mléko, mouku a solamil svaříme na kaši a necháme zchladnout. Vyšleháme máslo s cukrem a van. cukrem a poté po troškách přišleháváme vychladlou kaši. Nakonec přidáme šťávu z poloviny citronu a rum.

    Griliáš:
    300 g ořechů
    80 g cukru krystal
    120 g másla
    3 lžíce medu
    -> rozpustíme máslo, přidáme cukr, který necháme zkaramelizovat. Do karamelu přidáme namleté ořechy a med.

    Z těsta si vyválíme na plech 2 placky. Jednu pečeme jen tak, na druhou rozprostřeme ještě před pečením griliáš. Každou placku pak pečeme na 175°C cca 15 - 20 min.
    Vychladlou placku (tu, na které není griliáš) pokapeme rumem a rozetřeme na ni krém. Navrch dáme druhou placku a celý řez necháme proležet v chladu. Když řez změkne, rozkrájíme ho na kostičky (já krájela druhý den pilkovým nožem )

    Vypadá to sice možná trochu složitě, ale zas tak zlé to není a hlavně ty řezy jsou fakt hrozně dobré, chutnají jako medovník)
Pracuji...
X