Na těsto:
500 g hladké mouky
20 g cukru moučka
2 vejce
200 g másla
2 lžíce medu
2 lžičky sody
2 lžíce mléka
-> vypracujeme těsto a dáme do chladu odležet
Na krém:
300 ml mléka
1,5 lžíce hladké mouky
1,5 lžíce solamilu
100 g cukru moučka
1 van. cukr
200 g másla
šťáva z 1/2 citronu
rum dle chuti
-> mléko, mouku a solamil svaříme na kaši a necháme zchladnout. Vyšleháme máslo s cukrem a van. cukrem a poté po troškách přišleháváme vychladlou kaši. Nakonec přidáme šťávu z poloviny citronu a rum.
Griliáš:
300 g ořechů
80 g cukru krystal
120 g másla
3 lžíce medu
-> rozpustíme máslo, přidáme cukr, který necháme zkaramelizovat. Do karamelu přidáme namleté ořechy a med.
Z těsta si vyválíme na plech 2 placky. Jednu pečeme jen tak, na druhou rozprostřeme ještě před pečením griliáš. Každou placku pak pečeme na 175°C cca 15 - 20 min.
Vychladlou placku (tu, na které není griliáš) pokapeme rumem a rozetřeme na ni krém. Navrch dáme druhou placku a celý řez necháme proležet v chladu. Když řez změkne, rozkrájíme ho na kostičky (já krájela druhý den pilkovým nožem )
Vypadá to sice možná trochu složitě, ale zas tak zlé to není a hlavně ty řezy jsou fakt hrozně dobré, chutnají jako medovník)
500 g hladké mouky
20 g cukru moučka
2 vejce
200 g másla
2 lžíce medu
2 lžičky sody
2 lžíce mléka
-> vypracujeme těsto a dáme do chladu odležet
Na krém:
300 ml mléka
1,5 lžíce hladké mouky
1,5 lžíce solamilu
100 g cukru moučka
1 van. cukr
200 g másla
šťáva z 1/2 citronu
rum dle chuti
-> mléko, mouku a solamil svaříme na kaši a necháme zchladnout. Vyšleháme máslo s cukrem a van. cukrem a poté po troškách přišleháváme vychladlou kaši. Nakonec přidáme šťávu z poloviny citronu a rum.
Griliáš:
300 g ořechů
80 g cukru krystal
120 g másla
3 lžíce medu
-> rozpustíme máslo, přidáme cukr, který necháme zkaramelizovat. Do karamelu přidáme namleté ořechy a med.
Z těsta si vyválíme na plech 2 placky. Jednu pečeme jen tak, na druhou rozprostřeme ještě před pečením griliáš. Každou placku pak pečeme na 175°C cca 15 - 20 min.
Vychladlou placku (tu, na které není griliáš) pokapeme rumem a rozetřeme na ni krém. Navrch dáme druhou placku a celý řez necháme proležet v chladu. Když řez změkne, rozkrájíme ho na kostičky (já krájela druhý den pilkovým nožem )
Vypadá to sice možná trochu složitě, ale zas tak zlé to není a hlavně ty řezy jsou fakt hrozně dobré, chutnají jako medovník)