Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Skořicové hvězdičky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Skořicové hvězdičky

    2 bílky a 25 cukru moučka
    ušleháme na sníh - přidáme 1/2 lžičky skořice a
    25 dkg neloupaných, mletých mandlí
    vykrájíme hvězdičky, štětečkem potřeme bílkovu polevou
    1bílek asi 10dkg cukru, podle velikosti bílu a trochu citronové šťávy.
    Lepší je to válet mezi foliema, aby se to nelepilo. Kdyby se vám to lepilo na formičku, tak se může trochu namáčet ve vodě.

    Klademe na plech, lepší je pečící papír a pečeme - spíše sušíme asi 25 minut max při 100 stupních.

    Bývalá tchýně děla podobný recept z vlašáků a krájela to na tyčinky.
    Je to rychlejší, protože vyválené těsto potřela rovnou polevou, nechala to zaschout, tak aby se poleva při krájení nelepila na nůž a pak nakrájela na tyčinky a pekla stejným způsobem.
    HankaP

  • #2
    Hani není to moc sypkého 50 dkg na 2 bílky? To bude hodně tuhé těsto,ne?

    Comment


    • #3
      Já mám zkušenosti, že se so spíš lepí.Před chvilkou jsem je dodělala. Nám to hrozně chutná- ale nebaví mě to dělat.
      Ta poleva v troube udělá takovou lesklou kůrčičku. a ten spodek vylskočí do výšky asi jako zázvorky.
      Trochu jsem to podsypávala moukou a vykrajovala každou hvězdičku namočenou formičkou.Je lepší to vyvalovat po malých dávkách, já dělám úzký pruh, fakt se to lepí, takže, když to mám úzké, dá se to uhlídat,

      ¨
      HankaP

      Comment

      Pracuji...
      X