Kornouty z medového těsta
250 g hladké mouky
na špičku nože jedlé sody
100 g moučkového cukru
150 g včelího medu
2žloutky
1 lžíce mléka
Zpracujeme vše na vále.Pokud je tuhé přidáme mléko a pokud řídké,zapracujeme ještě mouku.Ale je lepší trochu tužší.Necháme hodinu v lednici a postupně si odebíráme těsto na vál,kde vyválíme těsto na tento jako linecké.Vykrajujeme kolečkem 5-6 cm a na papíře pečeme tak po 6-8 ks,aby se stačily stáčet ještě teplé do kornoutku.Otevřenou část namočíme v čokoládě,plníme krémem.
250 g hladké mouky
na špičku nože jedlé sody
100 g moučkového cukru
150 g včelího medu
2žloutky
1 lžíce mléka
Zpracujeme vše na vále.Pokud je tuhé přidáme mléko a pokud řídké,zapracujeme ještě mouku.Ale je lepší trochu tužší.Necháme hodinu v lednici a postupně si odebíráme těsto na vál,kde vyválíme těsto na tento jako linecké.Vykrajujeme kolečkem 5-6 cm a na papíře pečeme tak po 6-8 ks,aby se stačily stáčet ještě teplé do kornoutku.Otevřenou část namočíme v čokoládě,plníme krémem.
Comment