4 bílky
28 dkg práškového cukru
15 dkg ml. ořechů
1 dkg hrubé mouky
krém
1/4 l smetany na šlehání
10 dkg čokolády na vaření
10 dkg ml. cukru
10 dkg másla
----
Bílky promícháme nad parou s cukrem a ml. ořechy (nešleháme). Když je směs horká přidáme mouku a promícháme. Odstavíme a necháme vychladnout. Směs pomocí sáčku nastříkáme na mastný papír do tvaru rohlíčků a mírně pečeme.
Nejlepší krém je na ně pařížský - šlehačka, cukr, čokoláda a máslo svařit, nechat v lednici do 2. dne a pak ušlehat a nastříkat na rohlíčky, nechat v lednici stuhnout a pak namočit do čokolády. Ale ja normálně dávám i máslový nastavený ušlehanymi vejci nad parou, záleží na chuti každého...
28 dkg práškového cukru
15 dkg ml. ořechů
1 dkg hrubé mouky
krém
1/4 l smetany na šlehání
10 dkg čokolády na vaření
10 dkg ml. cukru
10 dkg másla
----
Bílky promícháme nad parou s cukrem a ml. ořechy (nešleháme). Když je směs horká přidáme mouku a promícháme. Odstavíme a necháme vychladnout. Směs pomocí sáčku nastříkáme na mastný papír do tvaru rohlíčků a mírně pečeme.
Nejlepší krém je na ně pařížský - šlehačka, cukr, čokoláda a máslo svařit, nechat v lednici do 2. dne a pak ušlehat a nastříkat na rohlíčky, nechat v lednici stuhnout a pak namočit do čokolády. Ale ja normálně dávám i máslový nastavený ušlehanymi vejci nad parou, záleží na chuti každého...
Comment