50 g HLADKÉ MOUKY
100 g MLETÝCH OŘECHŮ
280 g MÁSLA
20 g KVASNIC
Kůra+šťáva z 1 citrónu
2 lžičky mletého anýzu
V trošce mléka a cukru necháme vzejít kvásek.Na vál prosejeme mouku,přidáme ořechy,citr.kůru+šťávu,anýz a změklé pokrájené nebo nastrouhané máslo.Vzešlým kváskem spojíme v těsto.Důkladně propracujeme.Těsto rozdělíme na 4 díly,z každého vyválíme váleček,který krájíme na stejné kousky velikosti vlašsk.ořechu.Z každého malého kousku vyválíme malý váleček a stočíme do tvaru kroužku.Pečeme na plechu vyloženém peč.papírem při teplotě asi 160-170°C,přibližně 15minut.
Po vychladnutí potíráme kroužky rozšlehaným bílkem a obalujeme ve směsi moučkového a vanilk. cukru.
Tohle cukroví dlouho vadrží,čím starší-tím lepší.
Množství: asi 100 Ks
100 g MLETÝCH OŘECHŮ
280 g MÁSLA
20 g KVASNIC
Kůra+šťáva z 1 citrónu
2 lžičky mletého anýzu
V trošce mléka a cukru necháme vzejít kvásek.Na vál prosejeme mouku,přidáme ořechy,citr.kůru+šťávu,anýz a změklé pokrájené nebo nastrouhané máslo.Vzešlým kváskem spojíme v těsto.Důkladně propracujeme.Těsto rozdělíme na 4 díly,z každého vyválíme váleček,který krájíme na stejné kousky velikosti vlašsk.ořechu.Z každého malého kousku vyválíme malý váleček a stočíme do tvaru kroužku.Pečeme na plechu vyloženém peč.papírem při teplotě asi 160-170°C,přibližně 15minut.
Po vychladnutí potíráme kroužky rozšlehaným bílkem a obalujeme ve směsi moučkového a vanilk. cukru.
Tohle cukroví dlouho vadrží,čím starší-tím lepší.
Množství: asi 100 Ks