Ahoj,
dlouho jsem zkoušela spoustu receptů na "zaručeně měkké perníčky" ale vždy byly tvrdé, nebo ztvrdly do dvou dnů, protože máme doma sucho a teplo. Vyzkoučela jsem je i vložit do kameninového hrnce s kouskem chleba, nebo jablíčka ale výsledek stále nebyl uspokojivý. Až jednou po Vánocích až bylo všechno snězeno a zbyly jen ty tvrdé perníky mě napadlo je nechat změknout nad párou. A povedlo se. Od té doby vždy vezmu hrnec, na dno naleju trošku vody (můžete do ní zkusit kápnout truchu citronu, nebo nasypat trochu kyseliny citronové), vložím pařáček a na něj položím několik perníčků. Nechám v teple(máme topení v podlaze,tak hrnec položím na zem ) a do druhého dne jsou perníčky krásně měkké. Ale pozor, vodu je třeba vyměňovat tak dvakrát, třikrát do týdne, aby se nezačala kazit a perníčky nenechávat v hrnci příliš dlouho, aby nezplesnivěli. Takto "upravené" perníčky jsou u nás pryč jako první
Hančí
dlouho jsem zkoušela spoustu receptů na "zaručeně měkké perníčky" ale vždy byly tvrdé, nebo ztvrdly do dvou dnů, protože máme doma sucho a teplo. Vyzkoučela jsem je i vložit do kameninového hrnce s kouskem chleba, nebo jablíčka ale výsledek stále nebyl uspokojivý. Až jednou po Vánocích až bylo všechno snězeno a zbyly jen ty tvrdé perníky mě napadlo je nechat změknout nad párou. A povedlo se. Od té doby vždy vezmu hrnec, na dno naleju trošku vody (můžete do ní zkusit kápnout truchu citronu, nebo nasypat trochu kyseliny citronové), vložím pařáček a na něj položím několik perníčků. Nechám v teple(máme topení v podlaze,tak hrnec položím na zem ) a do druhého dne jsou perníčky krásně měkké. Ale pozor, vodu je třeba vyměňovat tak dvakrát, třikrát do týdne, aby se nezačala kazit a perníčky nenechávat v hrnci příliš dlouho, aby nezplesnivěli. Takto "upravené" perníčky jsou u nás pryč jako první
Hančí
Comment