Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Buchta v MVT za 5 minut - obměna

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Buchta v MVT za 5 minut - obměna

    200 g mouky - polohrubá ( hladká )
    150 g cukru
    1/2 prášku do PERNÍKU
    1/2 sáčku skořicového cukru
    1 PL kakaa
    1 vejce
    100 ml mléka
    100 ml oleje

    Smícháme sypké suroviny, potom přidáme mléko, olej a vejce.
    Vlijeme do vymazané a vysypané formy a "vlníme" 5 - 10 minut.

    Já vysypala skleněnou formu kokosem, přidala trochu instantní kávy a vlnila na 60% mikrovln 10 minut a bylo hotovo.
    Buchta se dá pomazat marmeládou, polít citrónovou nebo čokoládovou polevou...
    Pokud se dá doprostřed kužel nebo se použije bábovková forma z umělé hmoty, máme bábovku.
    Tu musím ještě zkusit.

    P.S. Hančí, kolikrát jsi už vlnila?
    anina s.

  • #2
    Tak jsem ji teď zase dovlnila.
    Nastrouhala jsem tam jedno poslední jablíčko a dala do bílé bábovkové formy z umělé hmoty, kterou mám dávno od mamky a ještě jsem ji nezkoušela...
    Je to taková rychlovka, co se týká přípravy i vlnění, že sama koukám.
    anina s.

    Comment


    • #3
      [QUOTE=Renata;76248] nahradila půlku mléka olejem. Drcené ořechy tomu daly výbornou chuť.

      Renat, mám ořechy, tak zkusím, ono se to dá dobře obměňovat.
      Prosím tě, ty jsi dala ještě 50 ml oleje navíc ?
      anina s.

      Comment


      • #4
        Janis dík za upozornění .Už jsem to přesunula do druhé pětiminutovky
        Renata

        Comment


        • #5
          Renat, to nebylo upozornění, já myslela, že jsi to vylepšila.
          Já právě trochu upravila tu 1. variantu a myslela jsem, že ty máš variantu další, víš, že se někdy do těsta dá víc mouky, mléka apod.
          anina s.

          Comment


          • #6
            Jani to je v pohodě, já dělala tu suchou variantu , příště zkusím se skořicí.
            Renata

            Comment


            • #7
              Renat, s tím, co se tam přidá, se dá "čarovat".
              Já jsem upekla "sloní" skororoládu.
              anina s.

              Comment


              • #8
                Já ji před pár dny uvlnila, s rozpustnou kávou a skořicí, pořád je vláčná a namazaná povidly od Hamé je to lahůdka.
                anina s.

                Comment


                • #9
                  Tak jsem ji dovlnila s nastrouhanou čokoládou, po vytáhnutí jsem pomazala jahodovou marmeládou.

                  Click image for larger version

Name:	Buchta z MVT.jpg
Views:	1
Size:	88.4 KB
ID:	142961
                  anina s.

                  Comment


                  • #10
                    Určitě se dá různě obměňovat a je to opravdu rychlovka bez rozehřívání trouby.
                    Dala jsem i kokos, povidla, skořici, nasekané sušené švestky, vanilkový cukr, rumové aroma, rozpustnou kávu, neměla jsem vajíčko, prášek do perníku a skořicový cukr, polila "nutelou" se zakyskou, posypala kokosem a čoko ozdobou. Není suchá a je dobrá, na 60% jsem vlnila 10 minut.
                    Attached Files
                    anina s.

                    Comment

                    Pracuji...
                    X