Oznámení

Collapse
No announcement yet.

SUPERRYCHLOVKA: Recept na domácí knedlík

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • SUPERRYCHLOVKA: Recept na domácí knedlík

    SUPERRYCHLOVKA: Recept na domácí knedlík
    Od chvíle kdy se rozhodnete že je uděláte a dobou kdy je budete servírovat na talíře uběhne cca čtvrt hodiny. Žádné vaření vody, nic takového!!!

    1,5 včerejšího rohlíku
    1,5 čtvrtlitrového hrnku hrubé mouky
    2 žloutky
    0,5 lžičky soli
    0,5půl prášku do pečiva
    1,5 čtvrtlitrového hrnku studeného mléka
    2 bílky - ušlehat

    Do misky nakrájíme jeden a půl včerejšího rohlíku na kostičky,
    přisypeme jeden a půl čtvrtlitrového hrnku hrubé mouky,
    2 žloutky,
    asi půl lžičky soli,
    půlku prášku do pečiva (1 lžička) a
    zalijeme jedním a půl čtvrtlitrovým hrnkem studeného mléka.
    Pak ušleháme 2 bílky a hned je lehce vmícháme do výše uvedené hmoty.

    Vezmeme nějakou formu, která dá knedlíkům tvar. Mně se osvědčila na bábovku nejlépe z jenského skla, silikonu nebo keramiky, NE plechovou!!!!!! Vytřeme ji máslem a vysypeme hrubou moukou. Přesuneme do ní těsto a dáme do mikrovlnky "vlnit". No a pokud máte troubu s výkonem 750W tak to tam nechte prohánět se přesně 8 minut. Až se trouba vypne počkejte cca 1-2 minuty ať se těsto "uklidní". Potom párátkem popíchejte a už jen vyklopte na talíř a nakrájejte ostrým nožem (mně se ideální jeví ten s pilkou). Pokud máte vajíčka od domácích slípek je knedlík krásně žlutý (můj případ). Pokud vaříte z kupovaných tak holt bude knedlík světlý, ale to mu na chuti nic nesebere.
    Last edited by MaruškaC; 27.07.2009, 18:35.
    Maruš
Pracuji...
X