Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Rýžový nákyp v mikrovlnce

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Rýžový nákyp v mikrovlnce

    Rýžový nákyp v mikrovlnce
    Počet porcí: 4
    Suroviny
    150 g rýže
    1 vanilkový cukr
    2 ks vejce
    500 g kompot
    50 g máslo
    7 dcl mléko
    120 g pískový cukr
    ovocný sirup
    tuk na vymaštění formy,pokud není silikon!
    Postup přípravy
    Přebranou a propláchnutou rýži vsypeme do vařícího, mírně osoleného mléka, přidáme máslo a za stálého míchání, svaříme na hustou kaši. Do částečně vychladlé kaše, vmícháme cukr, vanilkový cukr a žloutky, potom ušlehaný sníh, z bílků. 1/3 těsta nalijeme, do skleněné zapékací mísy (vhodné do mikrovlnky), poklademe ovocem (nejlépe švestky nebo meruňky), opět přelijeme těstem a poklademe ovocem a nakonec přelijeme těstem. Mísu přiklopíme a vložíme do mikrovlnky. "Pečeme" na 900kW 20 minut. Upečený nákyp pocukrujeme a podáváme podlitý sirupem či šťávou z ovoce.
    Doba přípravy: 45 minut
    Poznámka:Nákyp "pečený" v mikrovlnce nemá opečené kůrky a nemůže se nám spálit.
    Autor receptu: Kateřina Hrdličková

    (No tak mě, by se možná, mohl spálit, :P už se mi povedlo leccos, hlavně při experimentování, s bezlepkovým moučníkem,jak byl bledý, tak jsme ho chtěli zkusit dogrilovat v mikrovlnce :P (máme i s grilem) a vyndali jsme uhlík, černý jak briketa a trouba pěkně, vevnitř, celá zčernala a nejde už úplně vydrbat )
    Ale vy jste určitě šikovnější,tak dobrou chuť
    Hančí
Pracuji...
X