Rýžový nákyp v mikrovlnce
Počet porcí: 4
Suroviny
150 g rýže
1 vanilkový cukr
2 ks vejce
500 g kompot
50 g máslo
7 dcl mléko
120 g pískový cukr
ovocný sirup
tuk na vymaštění formy,pokud není silikon!
Postup přípravy
Přebranou a propláchnutou rýži vsypeme do vařícího, mírně osoleného mléka, přidáme máslo a za stálého míchání, svaříme na hustou kaši. Do částečně vychladlé kaše, vmícháme cukr, vanilkový cukr a žloutky, potom ušlehaný sníh, z bílků. 1/3 těsta nalijeme, do skleněné zapékací mísy (vhodné do mikrovlnky), poklademe ovocem (nejlépe švestky nebo meruňky), opět přelijeme těstem a poklademe ovocem a nakonec přelijeme těstem. Mísu přiklopíme a vložíme do mikrovlnky. "Pečeme" na 900kW 20 minut. Upečený nákyp pocukrujeme a podáváme podlitý sirupem či šťávou z ovoce.
Doba přípravy: 45 minut
Poznámka:Nákyp "pečený" v mikrovlnce nemá opečené kůrky a nemůže se nám spálit.
Autor receptu: Kateřina Hrdličková
(No tak mě, by se možná, mohl spálit,
:P už se mi povedlo leccos,
hlavně při experimentování, s bezlepkovým moučníkem,jak byl bledý, tak jsme ho chtěli zkusit dogrilovat v mikrovlnce :P (máme i s grilem) a vyndali jsme uhlík,
černý jak briketa a trouba pěkně, vevnitř, celá zčernala a nejde už úplně vydrbat
)
Ale vy jste určitě šikovnější,tak dobrou chuť
Počet porcí: 4
Suroviny
150 g rýže
1 vanilkový cukr
2 ks vejce
500 g kompot
50 g máslo
7 dcl mléko
120 g pískový cukr
ovocný sirup
tuk na vymaštění formy,pokud není silikon!
Postup přípravy
Přebranou a propláchnutou rýži vsypeme do vařícího, mírně osoleného mléka, přidáme máslo a za stálého míchání, svaříme na hustou kaši. Do částečně vychladlé kaše, vmícháme cukr, vanilkový cukr a žloutky, potom ušlehaný sníh, z bílků. 1/3 těsta nalijeme, do skleněné zapékací mísy (vhodné do mikrovlnky), poklademe ovocem (nejlépe švestky nebo meruňky), opět přelijeme těstem a poklademe ovocem a nakonec přelijeme těstem. Mísu přiklopíme a vložíme do mikrovlnky. "Pečeme" na 900kW 20 minut. Upečený nákyp pocukrujeme a podáváme podlitý sirupem či šťávou z ovoce.
Doba přípravy: 45 minut
Poznámka:Nákyp "pečený" v mikrovlnce nemá opečené kůrky a nemůže se nám spálit.

Autor receptu: Kateřina Hrdličková
(No tak mě, by se možná, mohl spálit,









Ale vy jste určitě šikovnější,tak dobrou chuť
