Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Recepty pro domácí pekárničky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Recepty pro domácí pekárničky

    Ráda uvítám vaše zkušenosti s domácími pekárnami a vaše recepty, tak s chutí do toho!!!

    Takže zkuste tenhle chlebík je výborný, říkáme mu
    Kmíňáček:

    300 ml vody nebo mléka
    550g hladké mouky
    2 odměrky(malé) soli
    2 odměrky(malé) cukru
    1,5 odměrky (malé) kmínu
    1 malá odměrka sušeného droždí

    POSTUP:
    Nalít vodu do nádoby, potom přidat mouku, potom sůl a cukr vsypat, každý do jednoho rohu nádoby, do dalšího rohu vsypat kmín a do středu nádoby nad hnětací hák nasypat droždí.

    Program: základní BASIC (1)
    Velikost: 1000g a barva kůrky = Střední.

    Je výborný určitě se vám povede. Manžel užjiný ani nechce.

  • #2
    Re: Recepty pro domácí pekárničky

    300 ml tekutin
    500 g mouky
    2 lžičky soli
    1 lžička cukru
    1,5 lžičky kmínu
    1,5 lžičky sušeného droždí

    Tohle je můj univerzální recept A zbytek podle toho, co je doma. Místo vody mléko nebo vodu a trochu piva... mouky namíchat (hladká, chlebová, celozrnná...). Občas přidám trošku dobrého oleje nebo octa, různé "zrní a semínka". Prostě podle chuti a nálady...
    Dagmar

    Comment


    • #3
      Re: Recepty pro domácí pekárničky

      BUCHTY - Cihly

      250 ml mléka
      6 dkg rozpuštěného másla
      2 žloutky
      500g polohrubé mouky
      1/2 balíčku vanilkového cukru
      50 g cukru krupice
      2 lžičky droždí ( sušené)
      špetka soli

      povidla, mák, tvaroh - podle chuti na náplň


      Postup:
      1. mléko, máslo, žloutky - nejdříve
      2. mouka
      3. vanilkový cukr, cukr krupice, sůl, droždí

      Program: těsto

      Potom plnit a dělat klasické buchty na plech a nechat péct v troubě.

      Comment


      • #4
        Re: Recepty pro domácí pekárničky

        Škvarkový chlebík
        150 ml kysané smetany
        200 ml vody
        1 lžíce octa
        1 vrchovatá lžíce pomletých škvarků
        2 lžičky soli
        1 lžička cukru
        1 lžička kmínu
        3 lžíce slunečnicových semínek
        150g žitné mouky
        350g pšeničné hladké mouky
        1 lžička droždí
        Vše dát do pekárničky a už jen čekat na voňavý chlebíček.
        Kamila

        Comment


        • #5
          Re: Recepty pro domácí pekárničky

          Vloni na Vánoce jsme s manželem dostali od rodičů domácí pekárničku a nemůžeme si jí vynachválit. Upekli jsme v ní už spoustu chlebů, dělali jsme tam i těsto na nudle, na houstičky, anglické rohlíčky. No prostě senzace. Mám ráda takové ty chlebíčky, které už někdo vyzkoušel, ale ráda zkouším i svoje vlastní recepty. Přišla jsem na to , že když se dodrží poměr surovin, tak se tam může po každé přidat jiný poměr mouky hladké a celozrné a pak i jiné přísady. Nejraději přidávám do chleba česnek a opražená slunečnicová semínka. Výborné je do každého chleba přidat jedno Apetito. Zkusíme ten škvarkový, myslím,že musí být výborný. Díky za recept. Martinka

          Comment


          • #6
            Re: Recepty pro domácí pekárničky

            Je Martinko to mně připomělo, že už jsem škvarkový dlouho nepekla.
            Já mám tenhle recept, je celozrnnej a hodně semínkovej, ale moc dobrej:
            400 ml mléka
            1 lžíce octa
            2 lžíce oleje
            2 lžičky soli
            300g hl mouky
            200g celozrnné žitné mouky
            1 lžička kmínu
            po lžíci sezam, len, slunečnice, dýně
            1 lžička cukru
            1/2 kostičky čerstvého droždí
            Kamila

            Comment


            • #7
              Re: Recepty pro domácí pekárničky

              Farmářský bochník 1kg

              405ml vody
              1lžíce slunečnicového oleje
              2 lžičky soli
              1,5 lžíce cukru
              2,5 lžíce sušeného mlíka
              330g pšeničné chlebové mouky
              165g celozrnné mouky
              165g žitné mouky
              5g čerstvého droždí

              Suroviny dáme vtomto pořadí jak je napsaný.Program 3 (celozrný chléb)


              Kmínový chleba 1kg

              320ml vody
              1lžíce octa
              1lžíce oleje
              1/2 lžičky cukru
              2 lžičky soli
              150g žitné chlebové mouky
              375g hladké pšeničné mouky
              1 lžíce drceného kmínu
              1-1/2 lžičky sušeného droždí
              zrní (slunečnice,sezam,lněné semínko,ovesné vločky-po 1 hrsti)

              Suroviny dáme v daném pořadí.Program 1 (základní).
              Po pípnutí přidáme zrní dle chuti.Já dávám sezam nebo lněné semínko.


              Chléb vápník 1kg

              275ml vody
              65g másla
              2 lžičky soli
              2,5 lžíce cukru
              85g sušeného mléka
              530g pšeničné chlebové mouky
              6g čerstvého droždí nebo 2 lžičky sušeného droždí
              55g čokoládové kousky

              Suroviny dáme v daném pořadí.Program 1 (základní).
              Po pípnutí přidáme čokoládové kousky

              Comment


              • #8
                Re: Recepty pro domácí pekárničky

                Slibovaný Čokoládový chléb

                200ml mléka
                30g másla
                1 vejce
                2 lžíce medu
                1 lžíce cukru
                1ČL soli
                1ČL skořice
                200g polohrubé mouky
                200g hladké mouky
                10g droždí
                tabulka čokolády na vaření-já každý čtvereček krájím na 1/4 a přidám ji do těsta až později(u pekárny Moulinex při zvukovém znamení)
                Kdo má rád může přidat i 100g vlašských ořechů nemo třeba kandované ovoce-pak moc pěkně voní.

                Dobrou chuť.

                Comment


                • #9
                  Re: Recepty pro domácí pekárničky

                  Ahojky děvčata zde jsou také recepty pro domácí pekárny zkuste se inspirovat http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=16276 a http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php?kat=48
                  Jarmila.M

                  Comment


                  • #10
                    Re: Recepty pro domácí pekárničky

                    Ahoj děvčata, tak i já Vám přihazuji receptík na můj osvědčený chleba a Ty Vaše postupně určitě vyzkouším:

                    3,5 dl vody nebo piva - i tmavé
                    100 g - bílý jogurt nebo zakysaná smetana
                    700 g mouky,z toho: 200 g celozrnná pšeničná,/já si melu doma pšenici ozimu,ale koupíte už pomletou/ 100 g chlebová mouka žitná tmavá/může být jakákoliv/,400 g pol.mouky
                    1 balíček sušeného droždí, na něj 1 čajovou lžičku melasy,
                    1 větší odměrku soli do druhého roku hnětací mísy a na tu sůl 1 pol. lžíci octa-může být i bylinková,dávám bazalkový
                    Poznámka: Já nedávám cukr do žádného chleba,ale melasu. Mám i chlebový kvásek,takže obměna,kdyby jste ho některá měla, tak na ten jogur dám tak 80 g toho kvásku,a nahoru místo sušeného droždí přidám trošku do prstů normálního droždí. Peču na programu 1-Klasik a po pípnutí přidávám semínka:lněné,slunečnice,kmín,sezam - co zrovna mám.
                    Je výborný,vyzkoušejte si ho a plná nádoba - po upečení váží cca 1300g. Tak dobrou chuť.
                    Ahojky VŠEM
                    Věrka

                    Comment


                    • #11
                      Kváskový chleba
                      230 ml vlažné vody
                      20 dkg kvásku
                      50 dkg chlebové mouky
                      2 lžičky cukru
                      2 lžičky soli
                      2 lžičky drceného kmínu

                      Těsto nechám kynout 2-3 hodiny v pekárně.Znova rukama propracuji,tu hladší stranu dávám nahoru,tak tu opačnou pomoučím a vložím do formy,tu do igelitky a nechám kynout.Těsto vkládám do trouby jak vytvoří ,,čepičku,,. Jelikož kváskový chleba nedrží dobře tvar,tak jej prvních 15 minut peču ve formě na biskupský chlebíček při 240´C.Do trouby vkládám 2 kostky ledu. Vytáhnu,vydělám z formy,ometu mouku,orosím vodou,dám na plech a peču na 120´C.Opět jsem dala 2 kostky ledu. Po 15minutách opět chleba orosím a vložím zpět do trouby, takto peču ještě 10 minut.Poté teplotu zvýším na 240´a peču 5 minut.
                      Vyndám a poklepem zjistím,zda je správně upečený.Chleba zní hodně dutě.( Pokud nezní dutě,dávám zpět do trouby na 180´C cca 3-5 minut.To se mi ovšem stalo jen 2x). Ometu zbytek mouky, potřu slanou vodou.Na mřížce nechám asi 15-20 minut,
                      poté dávám do proutěného košíku.Chleba nadkryju plátěným ubrouskem a nechám vychladnout.
                      Tímto způsobem peču i klasiku.
                      Pokud peču klasiku,tak kulatý košík s těstem zavřu do sterilizátoru kojeneckých lahví.( Sterilizace v MV troubě)
                      Attached Files
                      Last edited by Iva4; 16.11.2009, 15:02.
                      Iva4

                      Comment


                      • #12
                        Bagetky:

                        450ml vody
                        5 lžic olivového oleje
                        2,5 lžičky soli
                        760g bílé mouky
                        2,5 lžičky droždí

                        Program 13 (kynuté těsto)

                        Necháme hodinu kynout.Hotové těsto vyndáme na vál a rozdělíme na kousky.Záleží jak je chcete mít velký.V receptu je na 8 dílu.Já si těsto rozdělila na pulku a z každýy půlky si udělala kousky asi 8-9ks.Udělat válečky a pokládat je na plech s pečícím papírem.Přikrýt je utěrkou a při teplotě 25stupnu nechat 1 hodinu kynout.Po vykynutí pomažeme olivovým olejem a dáme péct na 240stupnu asi 25minut.Na plech společně s bagetami dáme misku s vodou.Nejlepší je sníst ještě ten den.Druhý den už to není ono.
                        Last edited by Mirča; 13.01.2010, 16:28.

                        Comment

                        Pracuji...
                        X