Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Chleba v domácí pekárně

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Chleba v domácí pekárně

    Celozrnný semínkový chléb

    400 ml vody
    1 tableta Celaskonu - pečivo je lépe nadýchané
    300 g celozrnné mouky
    200 g polohrubé mouky
    100 g žitné celozrnné mouky
    1/2 ČL drceného kmínu
    2 ČL soli - máte-li mořkou tak dát - do jednoho rohu nádoby
    1 bal sušeného droždí a na to dát
    1 ČL melasy nebo 1 ČL cukru do druhého rohu nádoby
    po 1 pol. lžíci opražených semen: slunečnice,lněné,dyně,sezam - dle chuti a pražit nasucho
    1 PL olivového oleje
    PS: protože já mám podkrkonošský kvásek tak dávám 60 g toho kvásku do vody a nahoru na mouku dám 20 g čerstvého droždí.
    Kdo ovšem ten kvásek nemá,dejte 1 bal.sušeného droždí a zase nahoru na mouku.
    Ingredience dávejte do nádoby dle pořadí,jak je napsané.
    Program: celozrnný, kůrka střední, hmotnost II.



    Zdravý chléb


    3,5 dl vody nebo piva
    100 g zakysané smetany nebo bílého jogurty - je to jedno
    400 g pol. mouky /může být i hladká/
    200 g celozrnné mouky
    100 g žitné mouky - je jedno jaké
    1 balíček sušeného droždí do jednoho rohu nádoby
    1 čaj.lžička melasy nebo cukru
    1 větší odměrka soli do druhéh rohu nádoby a na to dát 1 pol. lžíci octa - může být ochucený,dávám bazalkový/může být jakýkoliv/
    podle chuti kmín cca 1 PL a opět různá semínka.Já dávám nejčastěji lněné,slunečnicové

    Péct na programu Klasik, kůrka střední,hmotnost II.
    Ta semínka dávám i hned do nádoby,protože většinou odcházím,ale lze je tam po zapípání pekárny dosypat,to je vše vysvětleno v návodu.
    PS: já si tu celozrnnou mouku drtím sama,ale kupte si ji v obchodě , buď ve zdravé výživě nebo i v supermarketech ji mají.

    Last edited by Věrka.Věrka; 06.08.2009, 23:52.
    Ahojky VŠEM
    Věrka

  • #2
    Věruš ten zdravý s pivem se bude líbit i mému muži. Dík
    Renata

    Comment

    Pracuji...
    X