Celozrnný semínkový chléb
400 ml vody
1 tableta Celaskonu - pečivo je lépe nadýchané
300 g celozrnné mouky
200 g polohrubé mouky
100 g žitné celozrnné mouky
1/2 ČL drceného kmínu
2 ČL soli - máte-li mořkou tak dát - do jednoho rohu nádoby
1 bal sušeného droždí a na to dát
1 ČL melasy nebo 1 ČL cukru do druhého rohu nádoby
po 1 pol. lžíci opražených semen: slunečnice,lněné,dyně,sezam - dle chuti a pražit nasucho
1 PL olivového oleje
PS: protože já mám podkrkonošský kvásek tak dávám 60 g toho kvásku do vody a nahoru na mouku dám 20 g čerstvého droždí.
Kdo ovšem ten kvásek nemá,dejte 1 bal.sušeného droždí a zase nahoru na mouku.
Ingredience dávejte do nádoby dle pořadí,jak je napsané.
Program: celozrnný, kůrka střední, hmotnost II.
Zdravý chléb
3,5 dl vody nebo piva
100 g zakysané smetany nebo bílého jogurty - je to jedno
400 g pol. mouky /může být i hladká/
200 g celozrnné mouky
100 g žitné mouky - je jedno jaké
1 balíček sušeného droždí do jednoho rohu nádoby
1 čaj.lžička melasy nebo cukru
1 větší odměrka soli do druhéh rohu nádoby a na to dát 1 pol. lžíci octa - může být ochucený,dávám bazalkový/může být jakýkoliv/
podle chuti kmín cca 1 PL a opět různá semínka.Já dávám nejčastěji lněné,slunečnicové
Péct na programu Klasik, kůrka střední,hmotnost II.
Ta semínka dávám i hned do nádoby,protože většinou odcházím,ale lze je tam po zapípání pekárny dosypat,to je vše vysvětleno v návodu.
PS: já si tu celozrnnou mouku drtím sama,ale kupte si ji v obchodě , buď ve zdravé výživě nebo i v supermarketech ji mají.
400 ml vody
1 tableta Celaskonu - pečivo je lépe nadýchané
300 g celozrnné mouky
200 g polohrubé mouky
100 g žitné celozrnné mouky
1/2 ČL drceného kmínu
2 ČL soli - máte-li mořkou tak dát - do jednoho rohu nádoby
1 bal sušeného droždí a na to dát
1 ČL melasy nebo 1 ČL cukru do druhého rohu nádoby
po 1 pol. lžíci opražených semen: slunečnice,lněné,dyně,sezam - dle chuti a pražit nasucho
1 PL olivového oleje
PS: protože já mám podkrkonošský kvásek tak dávám 60 g toho kvásku do vody a nahoru na mouku dám 20 g čerstvého droždí.
Kdo ovšem ten kvásek nemá,dejte 1 bal.sušeného droždí a zase nahoru na mouku.
Ingredience dávejte do nádoby dle pořadí,jak je napsané.
Program: celozrnný, kůrka střední, hmotnost II.
Zdravý chléb
3,5 dl vody nebo piva
100 g zakysané smetany nebo bílého jogurty - je to jedno
400 g pol. mouky /může být i hladká/
200 g celozrnné mouky
100 g žitné mouky - je jedno jaké
1 balíček sušeného droždí do jednoho rohu nádoby
1 čaj.lžička melasy nebo cukru
1 větší odměrka soli do druhéh rohu nádoby a na to dát 1 pol. lžíci octa - může být ochucený,dávám bazalkový/může být jakýkoliv/
podle chuti kmín cca 1 PL a opět různá semínka.Já dávám nejčastěji lněné,slunečnicové
Péct na programu Klasik, kůrka střední,hmotnost II.
Ta semínka dávám i hned do nádoby,protože většinou odcházím,ale lze je tam po zapípání pekárny dosypat,to je vše vysvětleno v návodu.
PS: já si tu celozrnnou mouku drtím sama,ale kupte si ji v obchodě , buď ve zdravé výživě nebo i v supermarketech ji mají.
Comment