Pasta con sugo di patate (těstoviny s bramborovou omáčkou)
Ingredience:
4 brambory
2 stroužky česneku,
1 skleničku bílého suchého vína,
hrst nasekané petrželky,
sůl, pepř,
voda,
olivový olej.
Postup:
Oloupané bramory nakrájíme na kostičky.
Na olivovém oleji osmahneme dva stroužky česneku, potom přidáme hrst petrželky, ale už nesmažíme, zalijeme vodou a počkáme, až bude vřít. Pak přidáme brambory a víno. Osolíme, opepříme a vaříme, až se víno odpaří a voda skoro taky. Měkké brambory rozšťoucháme nahrubo. Ta bramborová patlanice nesmí být moc vysušená. Uvařené těstoviny smícháme s „kaší“ a kdo chce, může posypat strouhaným sýrem.
Já sýr nedala, chutná mi to bez.
Ingredience:
4 brambory
2 stroužky česneku,
1 skleničku bílého suchého vína,
hrst nasekané petrželky,
sůl, pepř,
voda,
olivový olej.
Postup:
Oloupané bramory nakrájíme na kostičky.
Na olivovém oleji osmahneme dva stroužky česneku, potom přidáme hrst petrželky, ale už nesmažíme, zalijeme vodou a počkáme, až bude vřít. Pak přidáme brambory a víno. Osolíme, opepříme a vaříme, až se víno odpaří a voda skoro taky. Měkké brambory rozšťoucháme nahrubo. Ta bramborová patlanice nesmí být moc vysušená. Uvařené těstoviny smícháme s „kaší“ a kdo chce, může posypat strouhaným sýrem.
Já sýr nedala, chutná mi to bez.