400 g těstovin, 300 ml smetany na šlehání, 4 lžíce citronové štávy, 60 g másla, 200 g okapaného tuňáka v olivovém oleji, sůl pepř,,pár kapek oleje z ančoviček...nemusí být, citronová kůra.. nemusí být, petrželka
Farfalle, Fusilli nebo jiné těstoviny uvaříme. Na pánvi rozehřejem máslo, vmícháme smetanu , citronovou šťávu, mícháme a vaříme cca 2 min, do omáčky vmícháme trošku oleje ze sardelí a citronovou kůru.. tyto dvě ingredience být nemusí, mám vyzkoušeno obojí...
Těstoviny přelijeme omáčkou a promícháme, aby byly hezky obalené .. nemá být omáčka !!!! Dodolíme, dopepříme.
Tuňáka rozebereme na kousky, vmícháme opatrně do těstovin, aby zůstaly kousky, posypeme petrželkou.
Farfalle, Fusilli nebo jiné těstoviny uvaříme. Na pánvi rozehřejem máslo, vmícháme smetanu , citronovou šťávu, mícháme a vaříme cca 2 min, do omáčky vmícháme trošku oleje ze sardelí a citronovou kůru.. tyto dvě ingredience být nemusí, mám vyzkoušeno obojí...
Těstoviny přelijeme omáčkou a promícháme, aby byly hezky obalené .. nemá být omáčka !!!! Dodolíme, dopepříme.
Tuňáka rozebereme na kousky, vmícháme opatrně do těstovin, aby zůstaly kousky, posypeme petrželkou.