Tagliatelle s krémem z chřestu
Na těstoviny:
300 g mouky
3 vejce
1 PL olivového oleje
(Do těsta nepatří sůl)
Na krém:
2 svazky chřestu
2 PL piniových semínek
4 PL strouhaného parmazánu (sýr grana padana, nebo Gran Moravia)
2 PL olivového oleje
muškátový oříšek
sůl
Postup:
Chřest očistíme a uvaříme ve slané vodě asi 15 minut. Potom odkrojíme špičky, které dáme stranou. Zbytek nakrájíme na špalíčky a rozmixujeme. Přidáme jednu lžíci piniových semínek, nastrouhaný sýr, olivový olej a špetku muškátového oříšku. Rozmixujeme v hladký krém. Kdyby se zdál příliš hustý, přidáme 1 -2 lžíce vody z uvařeného chřestu.
Těstoviny uvaříme, slijeme a smícháme spolu s krémem, špičkami chřestu, které jsme si dali stranou a zbytkem piniových semínek.
Náhledy příloh
Na těstoviny:
300 g mouky
3 vejce
1 PL olivového oleje
(Do těsta nepatří sůl)
Na krém:
2 svazky chřestu
2 PL piniových semínek
4 PL strouhaného parmazánu (sýr grana padana, nebo Gran Moravia)
2 PL olivového oleje
muškátový oříšek
sůl
Postup:
Chřest očistíme a uvaříme ve slané vodě asi 15 minut. Potom odkrojíme špičky, které dáme stranou. Zbytek nakrájíme na špalíčky a rozmixujeme. Přidáme jednu lžíci piniových semínek, nastrouhaný sýr, olivový olej a špetku muškátového oříšku. Rozmixujeme v hladký krém. Kdyby se zdál příliš hustý, přidáme 1 -2 lžíce vody z uvařeného chřestu.
Těstoviny uvaříme, slijeme a smícháme spolu s krémem, špičkami chřestu, které jsme si dali stranou a zbytkem piniových semínek.
Náhledy příloh