
Špagety uvaříme al dente, zakápneme olivovým olejem,já ho dávám už do vařící vody se solí, ale pak ještě malinko kápnu do špaget.Promíchám s pepřem a chili / jen trošku/ a nemusí být.
Sýrová omáčka :na pánev dám máslo, rozpustím, přidám cibulku na tenké proužky, lépe jarní, nebo porek, chřest na kousky / bez chřestu taky dobrota / osmahnu, zaleju šlehačkou, přidám více druhů sýrů, / tavený Maratonec, Niva, na nudličky třeba sýr ementálského typu, zkrátka co mám v lednici, dále bazalku, sůl, trošku citronové štávy, rozpustím ve šlehačce a zredukuji na požadovanou hustotu s ohledem na množsvtí špaget.Nakonec sýr na kostičky balkánského typu a chery rajčátka, a neco zeleného / porek, nebo pažitku. Na talíři posypu ještě strouhaným sýrem, zkrátka sýromanie. Pokud je parmazán, tím lépe.
Sýrová omáčka :na pánev dám máslo, rozpustím, přidám cibulku na tenké proužky, lépe jarní, nebo porek, chřest na kousky / bez chřestu taky dobrota / osmahnu, zaleju šlehačkou, přidám více druhů sýrů, / tavený Maratonec, Niva, na nudličky třeba sýr ementálského typu, zkrátka co mám v lednici, dále bazalku, sůl, trošku citronové štávy, rozpustím ve šlehačce a zredukuji na požadovanou hustotu s ohledem na množsvtí špaget.Nakonec sýr na kostičky balkánského typu a chery rajčátka, a neco zeleného / porek, nebo pažitku. Na talíři posypu ještě strouhaným sýrem, zkrátka sýromanie. Pokud je parmazán, tím lépe.
