Garganelli s chřestem, cuketou a slaninou
Ingredience:
300 g vaječných těstovin „garganelli“,
500 g zeleného chřestu,
2 střední cukety,
1 cibule,
200 g slaniny (vepřový bůček),
3 PL strouhaného sýra „grana padana“ (může být parmazán nebo Gran moravia),
3-4 PL olivového oleje,
sůl a pepř.
Postup:
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Pak přidáme chřest nakrájený na kolečka, později i cukety, které jsme zbavili vnitřní části se semínky a nakrájeli na kostičky. Osolíme a opepříme. Mezitím si na jiné pánvičce orestujeme slaninu na kostičky, bez tuku – nasucho.
Když je zelenina skoro měkká, přidáme slaninu, aby se chutě spojily. Slijeme těstoviny a ještě chvili prohřejeme společně se zeleninou a slaninou. Přidáme nastrouhaný sýr,
Dobrou chuť!
Mně se podařilo dvakrát všechno přičmoudnout, ale na chuti to neubralo, naopak. Zdá se nám to chutnější.
Náhledy příloh
Ingredience:
300 g vaječných těstovin „garganelli“,
500 g zeleného chřestu,
2 střední cukety,
1 cibule,
200 g slaniny (vepřový bůček),
3 PL strouhaného sýra „grana padana“ (může být parmazán nebo Gran moravia),
3-4 PL olivového oleje,
sůl a pepř.
Postup:
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Pak přidáme chřest nakrájený na kolečka, později i cukety, které jsme zbavili vnitřní části se semínky a nakrájeli na kostičky. Osolíme a opepříme. Mezitím si na jiné pánvičce orestujeme slaninu na kostičky, bez tuku – nasucho.
Když je zelenina skoro měkká, přidáme slaninu, aby se chutě spojily. Slijeme těstoviny a ještě chvili prohřejeme společně se zeleninou a slaninou. Přidáme nastrouhaný sýr,
Dobrou chuť!
Mně se podařilo dvakrát všechno přičmoudnout, ale na chuti to neubralo, naopak. Zdá se nám to chutnější.
Náhledy příloh