Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Těstovinové gratin s mletým masem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Těstovinové gratin s mletým masem

    Těstovinové gratin s mletým masem

    1. 400g těstovin ( vrtule, potrubí)
      500g mletého masa - nejlepší je hovězí, může být i směs
      2 cibule - nakrájet na měsíčky
      6 stroužků česneku, může být i více - nakrájet na plátky
      zelenina dle chuti: základ mrkev, celer petržel - nakrájet
      1 lžička provensálského koření
      3 lžíce rajčatového protlaku
      trochu smetany
      vývar, třeba i z kostky
      sůl, pepř, trochu oliv. oleje

      V nádobě, která může na plotýnku i do trouby, na rozpáleném oleji usmažíme mleté maso a tím zároveň rozdrobíme, po chvilce přidáme česnek, cibuli, rajský protlak a koření, nakonec zeleninu. Zalijeme vývarem a přidáme těstoviny syrové - nevařené, musí být potopené. Přidáme trochu smetany, osolíme a to trochu více, kvůli těstovinám, opepříme.
      Dáme zakryté do trouby na 180 stupňů, asi na půl hodiny. Záleží na troubě. V polovině opatrně promícháme a dopečeme. Buď zakryté jako já, muž nemá rád zapékané, nebo odkryté, pak můžem ke konci zasypat dobrým sýrem. Sypu na talíři strouhaným Parmazánem, nebo podobným sýrem



    Last edited by Renata; 17.08.2011, 22:19.
    Renata
Pracuji...
X