Oznámení

Collapse
No announcement yet.

závin z listového těsta

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • závin z listového těsta

    Těsto rozválím jako na štrůdl, a taky tak naplním .
    Náplň : na oleji osmažím cibuku, nakrájenou klobásku, nejlépe nějakou ostřejší,plus párek, co zbyl, nebo šunku, uzené, co máte v ledničce, ale klobáska by být měla. Opeču a přidám česnek a rajčátka, v nejhorším jen kečup.Pokud mám, tak žampiony, nebo jakékoliv houby. Osolím, opepřím , pak zelenou a červenou papriku na tenká kolečka, třeba i ředkvičky, porek, chvilku dusím,nastrouhám sýr / jakýkoliv, někdy goudu, někdy Nivu, zamíchám. Vždycky mám v lednci strouhaný parmezán, tak přidám.
    Závin potřu vajíčkem, posypu kmínem a peču dozlatova,
    Attached Files
    Iris

  • #2
    Re: závin z listového těsta

    Vždy v práci na oslavách zvítězily tyto slané záviny.Taky je dobrý se špenátem a v něm kousek šunky,nebo kysané zelí s uzeným.Je to jedlé,hlavně když je to čerstvé.Nebo jsem ještě dělala ty malé párečky jsem obtáčela listovým těstem jako kremrolky.Zajímavé a dobré.Prostě s listovým těstem se dá dělat tolik dobrot.

    Comment


    • #3
      Re: závin z listového těsta

      Tohle byl u nás taky jeden z favoritů,než jsme skončili ,teď zatím, na dietkách!
      Já mám tento recept:

      listové těsto rozválet, potřít -Kečupem- smíchaným s trochou oliv.oleje a rozetřeným česnekem,dávám dost,
      na to rozložit anglickou slaninu plátky,na to velkou vrstvu cibule-krájené na půlkolečka
      dále plátkový eidam,rozložíme také po celé ploše,určitě navadí strouhaný,ale je to zbytečná práce,
      Pak gothaj(nebo dobrý je i paprikový obyčejný salám) na kolečka,cibule znovu(nebo rajče,papriku,pórek,co dům dá),
      když mám,tak na cibulce a s česnekem,podušené houby.
      Celé zakápnu opět kečupem,pálivějším,ale to podle toho,jak kdo má rád,zatočím a potřu rozšlehaným vejcem
      a sypu sezamem a trochou strouh.sýra.Pak peču a slintáme už u trouby
      Taky jsem to většinou nosila i do práce na oslavy a dělávala na Silvestra, mělo to větší úspěch než sladkosti.
      Chlapi mi snědli každý, jeden celý závin,měli to někdy jako večeři na Silvestra!!! :P :P :P
      Hančí

      Comment


      • #4
        Re: závin z listového těsta

        Já dělala i se špenátem a na kostičky kousky salámku,nebo uzeného.Taky jsem dělala s kysaným zelím a s uzeným na kostičky,taky výborný.Dá se používat cokoli,vždyť to co je dobré jde přece na odbyt.I s tuňákem jsem jedla.Je to vděčné pohoštění a je toho hodně a rychle.

        Comment


        • #5
          Re: závin z listového těsta

          Ahoj holky, máte pravdu, kdo není moc na sladké, listové těsto je vděčné i na slano.
          Dá se dělat dle fantazie. Já právě " ochutnávám " už druhý proužek, co jsem teď upekla:
          Na pánvi na trošce oleje jsem osmahla na kostičky špek ( momentálně mám domácí ) a cibuli, na to nakrájenou klobásku, pak na to po zezlátnutí cibulky vylila rozkvedlaná vajíčka - osolená, opepřená, trochu sušeného česneku. Po ztuhnutí a vychladnutí jsem tam přidala trochu KEČUPU a bílého jogurtu, sušenou pažitku.
          Rozprostřela jsem tuto směs na rozválené listové těsto a pokladla zbytky nivy na plátky. Zamotala, dala na pečicí papír, potřela rozšlehaným vajíčkem a posypala sezamem.
          Pekla jsem to na 200 stupňů asi 15 minut, až povrch zezlátne.
          Takže " závin 100 x jinak " !
          Zdravím.
          anina s.

          Comment


          • #6
            Re: závin z listového těsta

            Dobrý den,
            slané záviny nejsou vůbec špatné, já dělám také různé rajčatovo-masové směsi s kořením, ale už jsem dělala i kombinaci brokolice - slanina - sýr. A pochvaloval si to i můj masožravý manžel. Zuzka
            Zuzana

            Comment


            • #7
              Ahojky,já dělam skoro stejný závin jako Hančí. Listové těsto rozválím,potřu směsí z rajského protlaku,česneku,sůl,oregano nebo koření na pizzu.Na to pokladu gothaj,na to lečo nebo čerstvou zeleninu ( rajče,paprika,cibule) ,osolím - my solíme doma hodně a posypu sýrem.smotám jako štůdl a peču v předehřáté troubě.Nebo to stejné udělám ,ale nezamotám to ,ale nechám to na plechu jako pizzu .Navíc to poleji rezšlehanými vejci a dám péct. Mňam...

              Comment


              • #8
                Ahoj Iris,moc mě ten slaný štrůdlík lákal,tak jsem na zkoušku upekla jen nohavici a vevnitř kečup,anglická slanina-libovější,debrecínka,uprostřed sýr uzený ,mladá cibulková nať,rajčátko a posypala jsem to salámem šunkovým-zbytkem,na malé nudličky nakrájený.Výborný posílám foto!
                Attached Files
                LENKA

                Comment


                • #9
                  Měli jsme zlevněné listové těsto, tak peču závin, co dům dal.
                  Na olej a trochu másla na kostky cibulku a plátky česneku, k tomu na kostky Pastýřskou slaninu ( obalená v pálivé paprice ), nadrobno čínské zelí, grilovací koření, zalité vejci a pak přidaná zakysaná smetana.
                  Na závin jsem položila plátky sýra do toustů, na to směs, posypala suš. pažitkou, zamotala, potřela žloutkem a dala péct.
                  Samozřejmě, že se mi těsto potrhalo a ještě praská v troubě.
                  ( Jenže já mám ráda málo těsta, hodně náplně... )
                  No tak to budeme jíst z plechu lžící, no.
                  anina s.

                  Comment


                  • #10
                    Holky u mě vede kysaný zelí s uzeným jak píše Jaruška
                    MARUŠKA

                    Comment


                    • #11
                      Maruško, taky mám ráda, ale lednička potřebuje nákup.
                      Teď ochutnávám vlažné a nemá to chybu, zelí křupe, sýr se roztopil, slanina byla libová a celkově bašta, no musím nechat něco chlapovi !
                      A zbavila jsem se zbytků po jedné porci...
                      anina s.

                      Comment


                      • #12
                        Teď jsem dopekla jednu půlku s marmeládou, která se klasicky roztekla, naštěstí na pečicí papír.
                        Teď peču druhou půlku - na těsto plátky toustového sýru, plátky anglické, nastrouhaná klobáska a zbytek vysočiny, posypané kousky tvarůžků s kmínem, polité kečupem.
                        Tak se těším.
                        Trouba funguje, je to prima.
                        anina s.

                        Comment


                        • #13
                          Tak tvarůžky taky vytekly, sice trochu, ale co nadělám. K jídlu to určitě bude a nemám to na výstavu.
                          anina s.

                          Comment

                          Pracuji...
                          X