Je docela pracná,ale móóc dobrá
Ingredience:
1kuře
60gmásla,1dlvody
Nádivka:2žemle,1,5dl mléka,2vejce,sůl,200g uzeného vepřového nebo kuřecího masa(já dávám šunku),150g krájené anglické slaniny,50g čerstvého nebo mraženého hrášku,50gkukuřice,1/čerstvé červené papriky,20g másla,muškátový oříšek,ušlehaný sníh z bílků.
Příprava nádivky:žemle nakrájíme na kostičky,zalijeme mlékem a rozšlehanými žloutky,necháme vsáknout,přidáme na kostičky nakrájené maso nebo šunku,hrášek,papriku,kukuřici,kousek másla,osolíme,dochutíme strouhaným muškátovým oříškem,vše promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
Postup:
Z kuřete odřízneme křídla,ostrým nožem nařízneme podélně páteř a oddělíme maso od trupu.Nařízneme stehna a vykostíme je.Vzniklý plát i s kůží(vykostěné kuře)rozložíme a mírně naklepeme.Na plát rozložíme plátky anglické slaniny a na celý plát na slaninu naneseme nádivku.Svineme v roládu, zavážeme motouzem a posolíme.(dávám ji ještě do alobalu-konce zatočím,aby byla zpevněná a po zapečení odkryju,aby se pěkně opekla)Podlijeme trochou vody a pečeme v předem vyhřáté troubě.Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podléváme podle potřeby vodou.Před koncem přidáme do výpeku máslo.Upečenou roládu nakrájíme až počástečném vychladnutí-jde takto líp krájet.Pak prohřejeme,na talíři podléváme vypečenou šťávou.Podáváme s brambory nebo br.kaší a zeleninovým salátem.Ať vám chutná :P Od:Radka
Ingredience:
1kuře
60gmásla,1dlvody
Nádivka:2žemle,1,5dl mléka,2vejce,sůl,200g uzeného vepřového nebo kuřecího masa(já dávám šunku),150g krájené anglické slaniny,50g čerstvého nebo mraženého hrášku,50gkukuřice,1/čerstvé červené papriky,20g másla,muškátový oříšek,ušlehaný sníh z bílků.
Příprava nádivky:žemle nakrájíme na kostičky,zalijeme mlékem a rozšlehanými žloutky,necháme vsáknout,přidáme na kostičky nakrájené maso nebo šunku,hrášek,papriku,kukuřici,kousek másla,osolíme,dochutíme strouhaným muškátovým oříškem,vše promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
Postup:
Z kuřete odřízneme křídla,ostrým nožem nařízneme podélně páteř a oddělíme maso od trupu.Nařízneme stehna a vykostíme je.Vzniklý plát i s kůží(vykostěné kuře)rozložíme a mírně naklepeme.Na plát rozložíme plátky anglické slaniny a na celý plát na slaninu naneseme nádivku.Svineme v roládu, zavážeme motouzem a posolíme.(dávám ji ještě do alobalu-konce zatočím,aby byla zpevněná a po zapečení odkryju,aby se pěkně opekla)Podlijeme trochou vody a pečeme v předem vyhřáté troubě.Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podléváme podle potřeby vodou.Před koncem přidáme do výpeku máslo.Upečenou roládu nakrájíme až počástečném vychladnutí-jde takto líp krájet.Pak prohřejeme,na talíři podléváme vypečenou šťávou.Podáváme s brambory nebo br.kaší a zeleninovým salátem.Ať vám chutná :P Od:Radka
Comment