Tuhle delikatesku muzete ochutnat kdyz jdete navstivit vinne sklepy v Burgunsku ve Francii, podavaji je tam aby se vam lepe pilo.
1/4 l mleka
1/2 lzicky soli
pepr podle chuti
75 g masla
15 dkg hladke mouky
4 vejce
jeden 1/4 l hrnek nastrouhaneho ementalu
Mleko dame do kastrolku s maslem soli a peprem privedeme k varu a pridame mouku najednou a rychle vareckou michame az se testo odlepuje od hrnce. Sundame s plotny a chvili michame aby se testo trochu ochladilo. Pridavame vejce jedno po druhem a kazde dalsi pridame az kdyz je predchazejici vejce vstrebane. Nakonec primichame strouhany emental.
Testo si dame do strikacky na dorty pouzijeme ten nejvetsi kulaty nastavec. Pokud strikacku nemate muzete pouzit obycejny igelitovy pytlik u ktereho odstrihnete ruzek. Na plech pokryty pergamenem strikame bochanky a spicky nahore uhladime prstem namocenym ve vode, pripalovali by se. Peceme na 220 stupnu deset minut a dalsich asi patnact na 190.
Jelikoz mi parkrat splaskly nechavam je vystydnout v troube s pootevrenyma dverma. Podavame k vinu, anebo jen tak dobrou chut.
1/4 l mleka
1/2 lzicky soli
pepr podle chuti
75 g masla
15 dkg hladke mouky
4 vejce
jeden 1/4 l hrnek nastrouhaneho ementalu
Mleko dame do kastrolku s maslem soli a peprem privedeme k varu a pridame mouku najednou a rychle vareckou michame az se testo odlepuje od hrnce. Sundame s plotny a chvili michame aby se testo trochu ochladilo. Pridavame vejce jedno po druhem a kazde dalsi pridame az kdyz je predchazejici vejce vstrebane. Nakonec primichame strouhany emental.
Testo si dame do strikacky na dorty pouzijeme ten nejvetsi kulaty nastavec. Pokud strikacku nemate muzete pouzit obycejny igelitovy pytlik u ktereho odstrihnete ruzek. Na plech pokryty pergamenem strikame bochanky a spicky nahore uhladime prstem namocenym ve vode, pripalovali by se. Peceme na 220 stupnu deset minut a dalsich asi patnact na 190.
Jelikoz mi parkrat splaskly nechavam je vystydnout v troube s pootevrenyma dverma. Podavame k vinu, anebo jen tak dobrou chut.
Comment