Oznámení

Collapse
No announcement yet.

les gougeres

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • les gougeres

    Tuhle delikatesku muzete ochutnat kdyz jdete navstivit vinne sklepy v Burgunsku ve Francii, podavaji je tam aby se vam lepe pilo.
    1/4 l mleka
    1/2 lzicky soli
    pepr podle chuti
    75 g masla
    15 dkg hladke mouky
    4 vejce
    jeden 1/4 l hrnek nastrouhaneho ementalu

    Mleko dame do kastrolku s maslem soli a peprem privedeme k varu a pridame mouku najednou a rychle vareckou michame az se testo odlepuje od hrnce. Sundame s plotny a chvili michame aby se testo trochu ochladilo. Pridavame vejce jedno po druhem a kazde dalsi pridame az kdyz je predchazejici vejce vstrebane. Nakonec primichame strouhany emental.
    Testo si dame do strikacky na dorty pouzijeme ten nejvetsi kulaty nastavec. Pokud strikacku nemate muzete pouzit obycejny igelitovy pytlik u ktereho odstrihnete ruzek. Na plech pokryty pergamenem strikame bochanky a spicky nahore uhladime prstem namocenym ve vode, pripalovali by se. Peceme na 220 stupnu deset minut a dalsich asi patnact na 190.
    Jelikoz mi parkrat splaskly nechavam je vystydnout v troube s pootevrenyma dverma. Podavame k vinu, anebo jen tak dobrou chut.
    Attached Files

  • #2
    Re: les gougeres

    Já dělám taky na slano tyto odpalované větrníčky a plním je třeba nějakou pomazánkou,nebo treščími játry atd a nechám jako trochu pootevřenou špičku,kterou trochu odkrojím,aby bylo vidět s čím to je plněné.Taky je to dobré,místo jednohubek.No víc lidí víc ví.Díky.

    Comment


    • #3
      Re: les gougeres

      Vrtulko,já je dělám ale z normálního těsta na věnečky,ale u nás nejíme ementál,mohu použít normální eidam cihlu? Nebo to má něco společného schutí toho sýra?Ráda bych to dělala na víkend,pokud budeš toho číst, prosím o odpověď.Díky Jaruš

      Comment

      Pracuji...
      X