Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Pagáčky

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Pagáčky

20 dkg hladké mouky
    20 dkg polohrubé mouky
    12 dkg strouhaného uzeného sýra - trochu z toho nechat na posyp
    1 hera
    1 zakysaná smetana
    1 lžička soli
    1 lžička červené papriky

kvásek - 200 ml mléka,1 kostka droždí, 1 lžička cukru

Vše vypracujeme v těsto a přes noc dáme do lednice.
    Druhý den vyválíme placku,vykrajujeme kolečka,pomažeme žloutkem,do každého dáme vyloupnutou mandli a ještě trošku posypeme uzeným sýrem.Pečeme na papíře.

Re: Pagáčky

Tak jsem vyzkoušela.Včera jsem si zadělala těsto odpoledne.Bylo docela řídké,vypracovávala jsem ho vařečkou a nakonec přidala ještě trochu mouky.Měla jsem zakysku 200g.V práci jsem celou noc trnula,co z toho do rána bude Ale docela to ztuhlo,ale zase né tak,aby to bylo jako křehké těsto.Pekla jsem to pak až odpoledne,takže jsem to v lednici měla docela dlouho.Musí se to při vyvalování podmoučit i na silikonovém vále.A nechce to vyvalovat moc na tenko.A chuťově to připomíná opravdu pagáče,i když tam nejsou škvarky.Ahoj
    Janah

Comment

Janah,já jsem to sama ještě nedělala,ale dcera to pekla.Říkala,že je to takové těsto jako na langoše-řidší.Taky to podmoučňovala.Ale výsledek-moc jim to chutnalo.Nevyvalovala to taky moc slabě,trochu silnější.

Comment

Tak už jsem je dělala a jen na zadělání těsta jsem trochu přisypala a do rána to hezky ztuhlo.Při vyvalování se muselo podmoučnit,to jo.Ale jinak se s těstem pracovalo dobře.

Comment

Dobrý den. Pocházím z Moravy a moje stařenka píkavala pagáčky. Někdy se škvarkama, někdy bez. Já je totiž neměla ráda. Pekla někdy pagáčky obyčejné a někdy bramborové. Bohužel jsme se s maminkou nikdy nepídily po úplně přesném receptu a stařenka jako správná stará hospodyně, dycky říkala: trochu mouky, trochu tuku, škvarky trochu šlehačky a nic na tom velice nic. Ale co je to ta trocha?! Od té doby marně hledám a ptám se, ale nikdo rady neví. Receptů na pagáčky je hodně, ale u nás se do toho nedávaly kvasnice. Dycinky se říkalo, že to je už koláč a pagáče mají takové tuhé těsto. Kdyby se tam daly kvasnice, nebyly by na druhý den dobré, byly by jak starý koláč a to nechtěli. A tak je stále hledám a ptám se. Nevíte nikdo radu nebo recept? Díky. Scarlet

----------------------------------------------------------------------------

Život připomíná Damoklovu hostinu; meč stále visí.
          Voltaire

Comment

Jaruš já jsem jedla pagáčky plněné povidlama a byly výborné!Ale recept teda neznám,ale jak psala Scarlet bylo tam sádlo i se škvarkama.Neznáš takový recept?
            Ale ty tvoje na slano budou určitě výborné!
            Lenka
            LENKA

Comment

Pracuji...
            X