Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Pagáčky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Pagáčky

    20 dkg hladké mouky
    20 dkg polohrubé mouky
    12 dkg strouhaného uzeného sýra - trochu z toho nechat na posyp
    1 hera
    1 zakysaná smetana
    1 lžička soli
    1 lžička červené papriky

    kvásek - 200 ml mléka,1 kostka droždí, 1 lžička cukru

    Vše vypracujeme v těsto a přes noc dáme do lednice.
    Druhý den vyválíme placku,vykrajujeme kolečka,pomažeme žloutkem,do každého dáme vyloupnutou mandli a ještě trošku posypeme uzeným sýrem.Pečeme na papíře.

  • #2
    Re: Pagáčky

    Tak jsem vyzkoušela.Včera jsem si zadělala těsto odpoledne.Bylo docela řídké,vypracovávala jsem ho vařečkou a nakonec přidala ještě trochu mouky.Měla jsem zakysku 200g.V práci jsem celou noc trnula,co z toho do rána bude Ale docela to ztuhlo,ale zase né tak,aby to bylo jako křehké těsto.Pekla jsem to pak až odpoledne,takže jsem to v lednici měla docela dlouho.Musí se to při vyvalování podmoučit i na silikonovém vále.A nechce to vyvalovat moc na tenko.A chuťově to připomíná opravdu pagáče,i když tam nejsou škvarky.Ahoj
    Janah

    Comment


    • #3
      Re: Pagáčky

      Janah,já jsem to sama ještě nedělala,ale dcera to pekla.Říkala,že je to takové těsto jako na langoše-řidší.Taky to podmoučňovala.Ale výsledek-moc jim to chutnalo.Nevyvalovala to taky moc slabě,trochu silnější.

      Comment


      • #4
        Re: Pagáčky

        Tak už jsem je dělala a jen na zadělání těsta jsem trochu přisypala a do rána to hezky ztuhlo.Při vyvalování se muselo podmoučnit,to jo.Ale jinak se s těstem pracovalo dobře.

        Comment


        • #5
          Re: Pagáčky

          Dobrý den. Pocházím z Moravy a moje stařenka píkavala pagáčky. Někdy se škvarkama, někdy bez. Já je totiž neměla ráda. Pekla někdy pagáčky obyčejné a někdy bramborové. Bohužel jsme se s maminkou nikdy nepídily po úplně přesném receptu a stařenka jako správná stará hospodyně, dycky říkala: trochu mouky, trochu tuku, škvarky trochu šlehačky a nic na tom velice nic. Ale co je to ta trocha?! Od té doby marně hledám a ptám se, ale nikdo rady neví. Receptů na pagáčky je hodně, ale u nás se do toho nedávaly kvasnice. Dycinky se říkalo, že to je už koláč a pagáče mají takové tuhé těsto. Kdyby se tam daly kvasnice, nebyly by na druhý den dobré, byly by jak starý koláč a to nechtěli. A tak je stále hledám a ptám se. Nevíte nikdo radu nebo recept? Díky. Scarlet


          ----------------------------------------------------------------------------

          Život připomíná Damoklovu hostinu; meč stále visí.
          Voltaire

          Comment


          • #6
            Re: Pagáčky

            Jaruš já jsem jedla pagáčky plněné povidlama a byly výborné!Ale recept teda neznám,ale jak psala Scarlet bylo tam sádlo i se škvarkama.Neznáš takový recept?
            Ale ty tvoje na slano budou určitě výborné!
            Lenka
            LENKA

            Comment

            Pracuji...
            X