Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Čabajkové koláčky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Čabajkové koláčky

    Čabajkové koláčky

    200 g hladké mouky
    200 g polohrubé mouky
    200 g hery
    150 g nastrouhat najemno tvrdého sýra
    100 g namleté čabajky-je možné dát jakoukoli,hlavně aby byla červená a ne moc suchá
    1 celé vajíčko
    1 střední cibule namlet
    náplň: 100 g smetanového sýra /Apetito/
    100 g měkkého tvarohu /já dala Lučinu /
    50 g másla
    mletý bílý pepř,sůl,česnek
    Cibuli a čabajku umeleme na masovém strojku nebo jestli máte shoper /to jsou ty nože co sekají/.Najemno nastrouháme sýr.Vše s ostatním zpracujeme v těsto-na stole.Necháme 1 hodinu v chladu odpočinout.Nyní vykrajujeme kolečka asi 4 mm silné.Polovinu kolečkem a druhou polovinu s dírkou,jako linecké s marmeládou.Potom lepíme k sobě sýrovou náplní.Já bych dala o 1 smetanový sýr víc,protože jsem musela trošku přidělat.Asi jsem to moc plnila,ale nejde to mazat slabě.Já dělala jen z poloviční dávky,bylo jich 42 kusů slepených.
    Do dírky dám kousíček čabajky a zelenou petrželku,nebo papriku,co kdo rád.Dělají se kompletně hotové určitě 1 den dopředu,protože potřebují s tím sýrem rozležet.Stále je máme v chladu.
    Last edited by Jaruš; 17.08.2009, 23:44.

  • #2
    Re: Čabajkové koláčky

    Určitě vyzkouším manželovi na Josefa do práce.Dělám vždy něco nového, nechci se opakovat, tak mi tenhle receptík přijde moc vhod
    Daniela

    Comment


    • #3
      Re: Čabajkové koláčky

      Myslím,že nezklamou.Na obou oslavách měly úspěch a každý to obdivoval.Ještě dostanu nějaké kuličky s uzeným sýrem a mandlí,tak jak ho získám,hned dám do receptů sem.Mám je v galerii na talířku se šneky,aby jsi měla představu.Jaruš

      Comment


      • #4
        Re: Čabajkové koláčky

        Tak tohle určitě zkusím,díky za bezva recept. :P Radka
        Radka

        Comment


        • #5
          Re: Čabajkové koláčky

          Ještě mám prosím dotaz:vyválené těsto má sílu 4mm? Do těsta se nemusí dávat troška pr.do peč?Kolik jste dala na poloviční dávku těsta -stružků česneku,prosím. :P Děkuji
          Radka

          Comment


          • #6
            Re: Čabajkové koláčky

            Dělala jsem to z polovičky,protože to stačí.Ale když je vás hodně,tak klidně celou dávku.A žádný prášek není třeba.Já dělala tak asi se 2-3 stroužky většími česneku.Záleží jak máte rádi a nebo jak budou hosté pít.Opravdu klidně 1-2 dny si to udělej dopředu,musí to odležet.Když to budeš více mazat,tak bych klidně dala celou dávku.Já musela ještě sýry přidávat.
            A Radko tykáme si tady,prosím pokud souhlasíš.Jaruš

            Comment


            • #7
              Re: Čabajkové koláčky

              Jaruš to jsi přehnala s tím česnekem Nejsi žádný troškař,ale to bych cítila česnek ještě po týdnu.To jsou v překladu teda 2-3 stroužky? Zítra nebo pozítří se do toho pustím.Už se těším.Od teď už všem tykám-díky.A taky VELKÝ DÍÍK za tvoje skvělý recepty-jsou to úžasný mňamky...a ještě za cenné rady. :P :P :P
              Radka

              Comment


              • #8
                Re: Čabajkové koláčky

                Ježiši,já vás nechci zničit,jsou to 2-3 stroužky. Už jsem to tam opravila.Chybička se vloudila.23 by bylo asi opravdu moc.

                Comment


                • #9
                  Jaruš prosím,
                  chystám takové malé posezení a ráda bych zkusila čabajkové koláčky. Jen jsem nepochopila, když je upeču den dopředu a dám je rozležet a ted právě nevím. Mám je hned po vychladnutí plnit a dát rozležet i s náplní nebo nechat suché a plnit až druhý den po upečení???až těsně před podáváním????
                  Budu péct horkovzduchem nakolik asi cca 180-190stupňů??
                  Díky za pomoc Emka.
                  Jo a za emajlíky moc děkuji, ráda je pročítám a tvořím novinky.
                  Papa EMKA

                  Comment


                  • #10
                    Emko upeč si je den dopředu na 200 stupňů.Dodělej je prostě celé.Právě ta nádivka ti je rozleží.

                    Comment


                    • #11
                      Moc moc díky, potřebuji je mít na středu tak se na ně zítra vrhnu. Ale neumím si na pečení zajít jako ty, tak snad se mi zadaří. Dobrou noc Emka.
                      Papa EMKA

                      Comment


                      • #12
                        Jsou moc dobré, mám už vyzkoušeno. Opravdu to nechce šětřit nádivkou. Teď je budu v pátek dělat znovu, vyfotím je raději hned za čerstva.
                        Mirka

                        Comment


                        • #13
                          tak se potrebuji zeptat jestli v teste muzu nahradit heru maslem,ono je totiz tady v Anglii levnejsi nez tuk na peceni a cabajku Choriozo salamem,ktery je cerveny ale pomerne sussi...Chtela bych to zkusit udelat,ale cabajka tady eni,mozna v polsskem obchode by neco takoveho meli...

                          Comment


                          • #14
                            Veroniko můžeš použít i máslo,není to problém. Čabajku přímo taky nepoužívám,prostě nějakou červenou klobásu,nemusí být moc tvrdá.,no musí se to umlet.

                            Comment

                            Pracuji...
                            X