Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Šneci

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Šneci

    1 lístkové těsto rozválíme na plát asi jako na závin.Potřeme buď ostrou čilí pastou,nebo protlakem,nebo malým lečem a poklademe různými náplněmi jako je uzenina,slanina,ryby,sýry,špenát atd.dle chuti jakou budeme chtít.Stočíme do rolády v průměru asi 6 cm.Nakrájíme asi na 1-1,5 cm široké roládky a klademe na pečící plech.Posypeme strouhaným sýrem,italskými bylinkami,nebo oregánem a upečeme na 200 stupňů do růžova.Nejlepší na rozpékání je blaťácké zlato,neboť po vychladnutí neztvrdne a zůstane vláčný.Používáme ho i při grilování na masíčko.Já jim říkám malé pizzy.Jaruš

  • #2
    Dobrý večer,
    Jaruš, díky za inspiraci, dnes jsem nutně potřebovala něco opravdu moc rychlého. Tak kdyby někdo ještě v životě neviděl rychlého šneka, ať si klikne na foto. Zuzka
    Attached Files
    Zuzana

    Comment


    • #3
      Ahoj holky, tak právě peču ty šneky.
      Dala jsem ostrý kečup, koření Krkovička s česnekem, a zbytky: uvařené kyselé zelí se špekem, uzenou krkovičku, maďarský salám - něco jako pikantní vysočina - zabalila, ale pro mě 1 cm je malá míra, tak jsem krájela 2 - 2,5 cm, tak mám šneky i s domečkem.
      Teď jsem vytáhla z m-vlnky první várku, nahoru jsem dala zbytky Nivy, a manžel šel kolem, že jde na zahradu a jeden si vzal. No asi má azbestovou pusu.
      Já počkám, až to zchladne a určo to bude super. Já jen, že zrovna šneky dělám poprvé, jinak záviny a šátečky běžně.
      Tak dík Jaruš za tip.
      Pa.
      anina s.

      Comment


      • #4
        Tak jak jsem si myslela, šneci jsou výborní. Jen jsem měla z práce ty salámy vcelku, tak na kostičky a při krájení mi to trochu lezlo ven, tak jsem to na plechu zase zaplácla zpátky.
        Na druhou várku jsem dala proužek taveného sýra, cihla došla. Taky dobrý..
        Pa.
        anina s.

        Comment


        • #5
          Janino ten salám vcelu příště nastrouhej na hrubých slzách. To je lepší,samozřejmě,že ty kostičky ti musí zákonitě vypadávat.Ta pro příště.

          Comment


          • #6
            Ahoj Jaruš, já spěchala, tak nožem to bylo rychlejší než na struhadle i s prsty.
            Byly to spíš nudličky, ale i zavinovat musím mít trpělivost. Vaše výtvory se s mými nedají srovnat, já trpělivost nemám...
            A když jsem viděla Ivanku na videu STROUHAT brokolici ( ! ), tak .
            Já do té doby vše nožem nebo robotem...
            Tak zatím.
            Pa.
            anina s.

            Comment


            • #7
              Jaruš ten salám má být krájený, né vcelku, že? Díky ve čtvrtek budu dělat?

              Comment


              • #8
                No,nevím jak Jaruška já dávám plátkový měkký salám.
                Iva4

                Comment


                • #9
                  Holky pozorněji čtěte v poslední odpovědi vám Jaruška píše že ho strouhá na větších slzách.
                  MARUŠKA

                  Comment


                  • #10
                    Maruško, to jsem četla, ale ona to v receptu nemá jasně napsáno. Píše jenom o salámu v celku, jako rekci na Janinu. Jinak jsem si našla jiné recepty, někde je psáno o krájeném salámu, tzn. že se davají celá tenká kolečka a také další recept jsem četla, že se nakrájí salám na proužky Asi to bude jedno.

                    Comment


                    • #11
                      Původně odeslal maruška Zobrazit příspěvek
                      Holky pozorněji čtěte v poslední odpovědi vám Jaruška píše že ho strouhá na větších slzách.
                      Maruško já to taky četla,jen mi to strouhání přijde jako zbytečná práce,když mám možnost plátků.
                      Iva4

                      Comment


                      • #12
                        Salám na plátky - hůř se krájí ty šneky a pak i jí. Nastrouhaný lépe drží v náplni a neleze po kousnutí ven ze šneku

                        Comment


                        • #13
                          Původně odeslal ajapetra Zobrazit příspěvek
                          Salám na plátky - hůř se krájí ty šneky a pak i jí. Nastrouhaný lépe drží v náplni a neleze po kousnutí ven ze šneku
                          Prostě každému vyhovuje něco jiného.Mám kvalitní nože,tak s krájením nemám problémy a nic mi neleze ven ani po upečení.
                          Last edited by Iva4; 24.02.2010, 16:20.
                          Iva4

                          Comment


                          • #14
                            Holky tak já dávám salám nestrouhaný-prostě jen nakrájené kolečka!!!A nikdy nic nevypadlo!!!!Každý to prostě dělá po svém jak mu to vyhovuje-já ještě potřu šneky před pečením rozkvedlaným vajcem
                            Attached Files
                            LENKA

                            Comment

                            Pracuji...
                            X