1 lístkové těsto rozválíme na plát asi jako na závin.Potřeme buď ostrou čilí pastou,nebo protlakem,nebo malým lečem a poklademe různými náplněmi jako je uzenina,slanina,ryby,sýry,špenát atd.dle chuti jakou budeme chtít.Stočíme do rolády v průměru asi 6 cm.Nakrájíme asi na 1-1,5 cm široké roládky a klademe na pečící plech.Posypeme strouhaným sýrem,italskými bylinkami,nebo oregánem a upečeme na 200 stupňů do růžova.Nejlepší na rozpékání je blaťácké zlato,neboť po vychladnutí neztvrdne a zůstane vláčný.Používáme ho i při grilování na masíčko.Já jim říkám malé pizzy.Jaruš
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Šneci
Collapse
X
-
Ahoj holky, tak právě peču ty šneky.
Dala jsem ostrý kečup, koření Krkovička s česnekem, a zbytky: uvařené kyselé zelí se špekem, uzenou krkovičku, maďarský salám - něco jako pikantní vysočina - zabalila, ale pro mě 1 cm je malá míra, tak jsem krájela 2 - 2,5 cm, tak mám šneky i s domečkem.
Teď jsem vytáhla z m-vlnky první várku, nahoru jsem dala zbytky Nivy, a manžel šel kolem, že jde na zahradu a jeden si vzal. No asi má azbestovou pusu.
Já počkám, až to zchladne a určo to bude super. Já jen, že zrovna šneky dělám poprvé, jinak záviny a šátečky běžně.
Tak dík Jaruš za tip.
Pa.anina s.
Comment
-
Tak jak jsem si myslela, šneci jsou výborní. Jen jsem měla z práce ty salámy vcelku, tak na kostičky a při krájení mi to trochu lezlo ven, tak jsem to na plechu zase zaplácla zpátky.
Na druhou várku jsem dala proužek taveného sýra, cihla došla. Taky dobrý..
Pa.anina s.
Comment
-
Ahoj Jaruš, já spěchala, tak nožem to bylo rychlejší než na struhadle i s prsty.
Byly to spíš nudličky, ale i zavinovat musím mít trpělivost. Vaše výtvory se s mými nedají srovnat, já trpělivost nemám...
A když jsem viděla Ivanku na videu STROUHAT brokolici ( ! ), tak .
Já do té doby vše nožem nebo robotem...
Tak zatím.
Pa.anina s.
Comment
-
Maruško, to jsem četla, ale ona to v receptu nemá jasně napsáno. Píše jenom o salámu v celku, jako rekci na Janinu. Jinak jsem si našla jiné recepty, někde je psáno o krájeném salámu, tzn. že se davají celá tenká kolečka a také další recept jsem četla, že se nakrájí salám na proužky Asi to bude jedno.
Comment
-
Původně odeslal maruška Zobrazit příspěvekHolky pozorněji čtěte v poslední odpovědi vám Jaruška píše že ho strouhá na větších slzách.
Comment
-
Původně odeslal ajapetra Zobrazit příspěvekSalám na plátky - hůř se krájí ty šneky a pak i jí. Nastrouhaný lépe drží v náplni a neleze po kousnutí ven ze šnekuLast edited by Iva4; 24.02.2010, 16:20.
Comment
Comment