Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Zapečené žitné houstičky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Zapečené žitné houstičky

    Upečeme malé bochánky z houskového těsta z videoreceptů pí. Ivany (kdo má radši celozrnné, v diskusi pod receptem
    jsem napsal jak na to). Houstičky zkrojíme a vydlabeme, vzniknou nám lodičky připravené k naplnění. Vršky a vnitřky
    pokrájíme a i s drobky opražíme na oleji, později přidáme do náplní.
    Náplň z mletého masa - cibuli a česnek orestujeme, přidáme pokrájené červené papriky a žampiony, nakonec mleté
    maso (nejlépe libové hovězí či krůtí) a koření - sůl, pepř, pálivou papriku a sojovku. Po 5 min. stáhneme, přidáme polovinu
    opražených housek, vejce a majoránku.
    Náplň z mletých fazolí - cibuli, česnek orestujeme, přidáme pokrájené uzené tofu a zelené papriky, žampiony, směs
    koření - sůl, pepř, provensálské a sojovku. Nakonec dáme pokrájená rajčata z plechovky, po 5 min. stáhneme, přidáme
    druhou polovinu opražených housek a zamícháme.
    Vychladlou směsí vrchovatě naplníme lodičky, ozdobíme červenou nebo zelenou paprikou (dle typu náplně) a poklademe
    čtverečky sýra. Na pečícím papíře 15 min. zapečeme.
    Fotky mých výtvorů jsou ve fotogalerii.
    V představivosti co se týče náplní se meze nekladou, jen aby byly dobře spojeny, aby to pak hostům nepadalo od pusy.
    Určitě bych se nebál přidat čerstvé bylinky nebo třebas pálivé papričky. Směsi vám pravděpodobně zbydou, druhý den
    jsem z nich k obědu udělal výborné karbanátky... Dobrou chuť.
Pracuji...
X