Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Domácí paštika od babky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Domácí paštika od babky

    Nabízím Vám k vyzkoušení moji domácí paštiku. Je osvědčená, dobrá, jemná a hlavně víte z čeho je, na rozdíl od kupované.

    V papiňáku uvařím v osolené vodě cca 2 kg tučného bůčku bez kůže do měkka.Nedávejte vody zbytečně moc.
    Na větší pánev nebo kastrol dám sádlo, nakrájený uzený špek - cca 20 dkg a na tomto orestuji 2 větší nakrájené cibule, přidám 1 kg drůbežích jater a krátce dusím. Játra se pak lépe melou než syrová a nemusím se bát hmoty ochutnat.

    Uvařený bůček a játrovou směs pomelu na jemno, případně trošku ještě zředím vodou z bůčku, opepřím, přisolím dle chuti a okořením kořením Vitana - Divočina dle chuti. Tučnější bůček a trošku více sádla dávám proto, aby paštika nebyla suchá. Nedávejte česnek, do paštiky se nehodí!!!. Můžete dát i játra vepřová, ale drůbeží jsou jemnější.
    Plním do zavařovacích sklenic do 3/4. Více se dát nemůže. Během varu tuk vystoupí nahoru a zůstal by v hrnci.
    Steriluji na 100 stupních po dobu 1 hodiny.
    Namazaná na čerstvém chlebu je výborná a když příjde nečekaná návštěva, máte po ruce rychlé pohoštění. Takto jsem zužitkovala tučný bůček, dárek ze zabíjačky, který by jinak nikdo nejedl
    Dobrou chuť přeje babka.

  • #2
    Děkuji za skvělý recept tato paštika byla výtečná i kamarád,který zabíjel a dělával paštiky tak tuto si nemoh vynachválit opravdu i děti si pochutnali.Myslím,že už kupovanou už ani nebudou chtí vydět.

    Comment

    Pracuji...
    X