Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Vynikající domácí paštika z Jižní Moravy(od babičky)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Vynikající domácí paštika z Jižní Moravy(od babičky)

    Potřebujeme:
    2kg vepřové plece
    2kg vepřového podbradku (může být i bůček)
    3/4kg vepřových jater
    5ks cibule
    2dkg soli/na1kg masa=9dkg soli na celé množství
    kmín ,pepř,muškátový oříšek vše dle chuti.

    Játra spaříme vřící vodou(aby nebyly krvavé)nakrájíme spolu se vším masem na kousky
    a nejlépe 2x pomeleme v mlýnku na maso aby vznikla jemná masová směs.
    Opražíme jemně cibuli a pak rozmixujeme na jemno.
    Do masové směsi důkladně vmícháme cibuli,sůl,koření,necháme asi 1/2 hodiny odležet.
    Pak naplníme do malých zavařovacích sklenic (asi tak do 3/4),dobře uzavřeme a sterilujeme 2hod při 90-100 stupních.
    Nejlepší chutná na čerstvém chlebu posypaná cibulí nebo pažitkou.
Pracuji...
X