Potřebujeme:
2kg vepřové plece
2kg vepřového podbradku (může být i bůček)
3/4kg vepřových jater
5ks cibule
2dkg soli/na1kg masa=9dkg soli na celé množství
kmín ,pepř,muškátový oříšek vše dle chuti.
Játra spaříme vřící vodou(aby nebyly krvavé)nakrájíme spolu se vším masem na kousky
a nejlépe 2x pomeleme v mlýnku na maso aby vznikla jemná masová směs.
Opražíme jemně cibuli a pak rozmixujeme na jemno.
Do masové směsi důkladně vmícháme cibuli,sůl,koření,necháme asi 1/2 hodiny odležet.
Pak naplníme do malých zavařovacích sklenic (asi tak do 3/4),dobře uzavřeme a sterilujeme 2hod při 90-100 stupních.
Nejlepší chutná na čerstvém chlebu posypaná cibulí nebo pažitkou.
2kg vepřové plece
2kg vepřového podbradku (může být i bůček)
3/4kg vepřových jater
5ks cibule
2dkg soli/na1kg masa=9dkg soli na celé množství
kmín ,pepř,muškátový oříšek vše dle chuti.
Játra spaříme vřící vodou(aby nebyly krvavé)nakrájíme spolu se vším masem na kousky
a nejlépe 2x pomeleme v mlýnku na maso aby vznikla jemná masová směs.
Opražíme jemně cibuli a pak rozmixujeme na jemno.
Do masové směsi důkladně vmícháme cibuli,sůl,koření,necháme asi 1/2 hodiny odležet.
Pak naplníme do malých zavařovacích sklenic (asi tak do 3/4),dobře uzavřeme a sterilujeme 2hod při 90-100 stupních.
Nejlepší chutná na čerstvém chlebu posypaná cibulí nebo pažitkou.