Oznámení

Collapse
No announcement yet.

QUICHE LORRAINE

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • QUICHE LORRAINE

    Testo : 200g hladke mouky, 100g masla, 1/2 lzicky soli asi pul sklenicky ledove vody, vice mene.
    Do mixeru dame mouku sul a hodne studene maslo nakrajene na male kosticky. Jestlize mame na mixeru puls tak pulsujeme asi tak dvacet vterinek az se nam udela drobenka. Pak za chodu prilejeme vodu a mixujeme az se testo zacina davat dohromady. V teto chvili prestaneme, dame na val a zpracujeme dohromady. Testo nehneteme bylo by tuhe.
    Testo dame minimalne na pul hodiny odpocinout do lednice.
    Jestlize nemame mixer dame mouku na val a maslo tentokrat zmekle rozemneme s moukou a soli. Pak si doprostredka udelame dulek a nalijeme tam vodu a vypracujeme testo.

    Poznamka : toto testo se hodi i na ruzne ovocne kolace jen se pridaji dve lzice cukru.

    Pripravime si napln : 20 dkg uzeneho bucku nakrajime na platky asi 2 mm silne a pak na male prouzky 1cm na 3 cm a dame na panev vyskvarit, ale jen tak lehce aby proste nebyl syrovy.
    100g sunky (muzeme vynechat) take na male kousicky a nechat syrovou
    4 vejce rozslehame se 100g zakysane smetany, osolime, opeprime a nastrouhame muskatovy orisek (podle chuti)
    Muzeme pridat 10dkg nastrouhaneho ementalu, ale nemusi byt.

    Nejprve si vyvalime testo asi na 3mm. Dame do formy na kolac podle mne asi tak 22cm prumer. Vidlickou testo po cele plose i na stranach propichame a dame do trouby na 200 stupnu asi na deset minut. Vyndame rozprostreme bucek na kolac a zalejeme vejci se smetanou. Dame do trouby asi 30 az 40 minut hezky do zlatova. Podavame vlazne se zelenym salatkem a vinegretkou.
    Vinegretka na salaty : 1lzice vinneho octa, 1/2 lzicky medu, 3 lzice olivoveho nebo dobreho rostlineho oleje, sul, pepr, dobre smichame dohromady. Jestlize jste rozmazlene jako ja muzete pridat na jemno nakrajenou salotku a misto octa pouzit citronovou nebo pomerancovou stavu (z cerstveho ovoce).
    Samozrejme se to da jist i bez salatu, ale se salatem to opravdu nema chybu. Doporucuji sklenku dobreho bileho vina.

  • #2
    Re: QUICHE LORRAINE

    Jituš, moc děškuju, já to někdy zkusím. Páčko.J.H.
    Jana H.

    Comment

    Pracuji...
    X