VEVERČINY BÍLKOVÉ SUCHÁRKY -vlastní výmysl - slaná varianta sladkých sucharů
6-7 bílků
150g polohrubé mouky
2 polévkové lžíce majoránky
3-4 velké stroužky česneku(pečením se ztrácí)
půl lžičky soli(nebo dle chuti)
150 g mandlí+lískový ořechů
Postup je stejný jako u sladkých sucharů.
Bílky ušleháme se solí, vmícháme mouku, rozlisovaný česnek, majoránku a nakonec celé mandle(mohou být se slupkou i bez) a lískové ořechy.
Pečeme ve vymazaném a moukou vysypaném(kdo má silikonový sprej od Fialy -nemaže,nesype-jen lehounce postříká ) srnčím hřbetu na 180°asi 40minut. Ještě za tepla nakrájíme na tenounké plátky cca 3mm a sušíme v troubě asi 1 hodinu při 70-80°°.
První várku jsem málo osolila, tak jsem před sušením posypala krajíčky ještě česnekovou solí.
Obměny a varianty:
místo česneku cibuli a papriku
kdo má rád hodně pikantní-přidat chilli
místo ořechů a mandlí arašídy
6-7 bílků
150g polohrubé mouky
2 polévkové lžíce majoránky
3-4 velké stroužky česneku(pečením se ztrácí)
půl lžičky soli(nebo dle chuti)
150 g mandlí+lískový ořechů
Postup je stejný jako u sladkých sucharů.
Bílky ušleháme se solí, vmícháme mouku, rozlisovaný česnek, majoránku a nakonec celé mandle(mohou být se slupkou i bez) a lískové ořechy.
Pečeme ve vymazaném a moukou vysypaném(kdo má silikonový sprej od Fialy -nemaže,nesype-jen lehounce postříká ) srnčím hřbetu na 180°asi 40minut. Ještě za tepla nakrájíme na tenounké plátky cca 3mm a sušíme v troubě asi 1 hodinu při 70-80°°.
První várku jsem málo osolila, tak jsem před sušením posypala krajíčky ještě česnekovou solí.
Obměny a varianty:
místo česneku cibuli a papriku
kdo má rád hodně pikantní-přidat chilli
místo ořechů a mandlí arašídy