Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Valašské klobásky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Valašské klobásky

    5 kg libové vepřové plece bez kůže
    5 kg vepřového boku
    500-800 ml netučného hov.vývaru
    koření na kilo masa:25g solicí směsi 3g mletého pepře 1g mletého kmínu 1g můetého nového kožení
    1/4g majoránky 10g utřeného česneku
    Maso nakrájíme na kostky asi 1,5cm přidáme solicí směs,dobře promícháme a dáme do lednice na 2-3 dny proležet.
    V den výroby umeleme na strojku najemno kůži z vepřového boku.
    Ve vlažném vývaru rozmícháme koření +najemnou umletou kůži a promícháme z nakrájeným masem.Narážíme do střívek klobásy o hmotnosti asi 200-250gramů.Udíme do tmavohnědé barvy.
    této dávky je lo kg.
    UPOZORNĚNÍ: vepřový bok před krájením stáhneme z kůže!!KŮŽI PAK NAMELEME VIZ RECEPT!
    pozor dávky koření a sol.směsi jsou v gramech na kilo masa !!
    MARUŠKA

  • #2
    Re: Valašské klobásky

    Marusko to je presne co jsem chtela, ale nevim co je ta solici smes a 1/4g majoranky kolik to je, asi tak lzicka ? takovou malou vahu asi neodmerim a jeste tam mas nejake koreni to bude asi muskat, diky predem

    Comment


    • #3
      Re: Valašské klobásky

      Jitko místo solící směsi dáš sůl všechny dávky koření násobíš 10 /dávka je na 1 kg/ TAKŽE TO MÁŠ 14 gramů na 10 kilo a to je asi l a půl deka.Masovou směs dokořeníš dle tvojí chuti.
      MARUŠKA

      Comment

      Pracuji...
      X