Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Cibuláčky

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Cibuláčky

500gr polohrubé mouky -,kvásek (1 droždí s 1 lžičkou cukru a hladké mouky smícháme s 1 dl vlažné vody) -,1 vrchovatou lžičku soli -,1,5 dl oleje -,2,5 dl vlažné vody.To vše propracujeme a necháme 20 minut kynout.Mezitím si nakrájíme na hrubší kostičky 2 středně velké cibule -,nastrouháme 100 gr sýru aidam cihly(možno i uzeného) -,rozkvedláme vidličkou 1 vejce na potření cibuláčků -,kmín a grilovací koření dle potřeby -,vymažeme si plech tukem.
    Těsto vyklopíme na pomoučený vál polohrubou moukou,rozdělíme na dva díly a z každého dílu vyválíme válečky z kterých nakrájíme cca 12 ks a znovu každý kousek propracujeme v bochánek.Naskládáme na plech ( bude to na dva plechy) a dnem skleničky všechny bochánky vmáčkneme do tvaru koláčku (viz foto) -,pomažeme vejcem,lžičkou vložíme doprostřed nakrájenou cibuli,opět skleničkou vmáčkneme lehce cibuli do těsta,posypeme kmínem,grilovacím kořením a dáme péct do vyhřáté trouby při 190°C,pečeme 25 až 30 minut.Po upečení a vyjmutí z trouby posypeme strouhaným sýrem. Přeji všem dobrou chuť
    Attached Files

Re: Cibuláčky

rotsteinko,tak tohle si ukládám na pozdější dobu,peču housky z podobného těsta,ale koláčky mě nenapadly,to si někdy uděláme.Dá se to vlastně obložit i jinak !!!!Taky dobrý nápad Tak páčko
    Hančí

Comment

Re: Cibuláčky

Hančí,jsem ráda,že jsem mohla taky přispět s receptem. Včera jsem večer upekla a ráno už nic nezbylo.Teď je večer a jdu zdělávat houskové knedlíky... Rychle jdu na to,abych mohla s tím mým psím miláčkem.Jsem ráda,že jsem tady a holka taky upekla od ,,Ivanky" koláč s jablky.Moc chutnal a to ženskou potěší,že.Tak zdravím.Jiřina

Comment

Pracuji...
      X