Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Smažené plněné palačinky

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Smažené plněné palačinky

Tento recept jsem dostala od své sestřenice. V naší rodině se ujal, hlavně u dětí, manžel v receptu stále hledá nějaké maso.
    Nejdříve si uděláme palačinkové těstíčko z mléka, vajec, soli a hladké mouky. Ten poměr přesně psát nebudu, dělám to podle oka, ale kdyby někdo nevěděl, rozhodně najde přesný recept na palačinky v každé kuchařce. Palačinky smažím téměř na suché teflonové pánvi, jen první palačinku na trošce oleje. Tu sním většinou sama s marmeládou. Dále už pánev pouze potřu trošičkou oleje, aby palačinky nebyly mastné. Vedle v misce si připravím náplň do palačinek. A teď důležitá věc, dá se vlastně použít téměř cokoli máte rádi. Já dělám buď sýrovo - šunkovou náplň nebo houbovou. Takže nejprve ta sýrová náplň. Na malé kostičky nakrájím různé druhy sýra, šunku, červenou papriku/může být i barevná kombinace paprik/, opepřím a spojím zakysanou smetanou. Ještě přidávám nasekanou pažitku, ale není nutná. Vlastně si každý může tuto směs vytvořit s vlastní fantazií a podle stavu v lednici. Ta směs by neměla téct. Houbovou náplň připravuji tak, že z jakýchkoliv hub čerstvých nebo žampionů udělám na pánvi takové škvarečky se solí, pepřem, vegetou, česnekem. Do vychladlého nakrájím na kostičky jakýkoliv sýr. Když mám náplň připravenou, vezmu si palačinku, na jednu polovinu dám tu směs, přehnu druhou polovinou a sepnu párátky ze všech stran, aby směs nevytekla. Ta palačinka by neměla být nacpaná , ale jen tak přiměřeně naplněná. V poslední fázi přípravy celou takto naplněnou palačinku obalím jako řízek v trojobalu a usmažím. Jako přílohu dávám pouze zeleninový salát. Dneska se chystám recept trošku vylepšit, budu palačinku dle přání dcery plnit dušeným listovým špenátem a hermelínem. Přeji dobrou chuť a doufám, že nikoho neodradím svým popisem receptu. Snažím se to popsat jak to skutečně dělám a možná se do toho občas zamotám. Děkuji za pochopení a přeji dobrou chuť.

Re: Smažené plněné palačinky

Ahoj Martinko,vůbec se do toho nezamotáváš, já taky píšu recepty " na živo ", je z toho cítit, s jakým nadšením to děláš.
    Palačinky jsou variabilní téma a je dělám právě s tím špenátem, díky za typ ohledně hermelínu, určitě vyzkouším.Já je dělám stejně jako ty, zvlášt s houbami, a taky je někdy naplním a zaleju smetanou a zapeču v troubě. Já dělám i masovou nápln, maso, kýtu vepřovou, nebo kuřecí řízky na tenoulinké nudličky, trošku něco ostřejšího, prostě takovou masovou řezanku, naplním, dám do pekáčku, zaliju smetanou, posypu sýrem a zepeču.
    až vyzkoušíš zas nějakou originální náplň. napiš. Díky za recept, Iris
    Iris

Comment

Pracuji...
    X