Moje pizza
Na těsto:
400 g hladké mouky,
20 g droždí (v kostce, ne sušené),
1 PL soli,
4 PL olivového oleje,
250 ml vlažné vody.
Na potření:
8 PL rajského protlaku,
špetka soli,
špetka feferonky,
oregan,
1 PL olivového oleje.
(to vše dobře promícháme)
Z ingrediencí připravíme těsto, rozdělíme na 4 stejné díly (já jsem praštěná a tak si na to beru váhu, aby byly všechny 4 úplně stejné), uděláme si 4 bochánky a necháme na pomoučené utěrce vykynout.
Pak si připravíme 4 stejné (tenké) disky a každý z nich potřeme pouze 2 PL připraveného ochuceného protlaku.
Na to začneme vršit ingredience podle naší chuti.
My máme nejradši se šunkou, naloženými hřiby, gorgonzolou. Pochopitelně končíme mozzarellou. Nakonec vše posypeme oreganem a osolíme.
Na těsto:
400 g hladké mouky,
20 g droždí (v kostce, ne sušené),
1 PL soli,
4 PL olivového oleje,
250 ml vlažné vody.
Na potření:
8 PL rajského protlaku,
špetka soli,
špetka feferonky,
oregan,
1 PL olivového oleje.
(to vše dobře promícháme)
Z ingrediencí připravíme těsto, rozdělíme na 4 stejné díly (já jsem praštěná a tak si na to beru váhu, aby byly všechny 4 úplně stejné), uděláme si 4 bochánky a necháme na pomoučené utěrce vykynout.
Pak si připravíme 4 stejné (tenké) disky a každý z nich potřeme pouze 2 PL připraveného ochuceného protlaku.
Na to začneme vršit ingredience podle naší chuti.
My máme nejradši se šunkou, naloženými hřiby, gorgonzolou. Pochopitelně končíme mozzarellou. Nakonec vše posypeme oreganem a osolíme.
Comment