Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Žitno-pšeničný chléb.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Žitno-pšeničný chléb.

    Tento recept je pro domácí pekárnu, ale já ho pekla v troubě. Vlastní úprava.

    Pekla jsem v troubě, 10 min. na 250 stupňů a 40 min. na 150 stupňů.

    350 ml kefíru, kefírového mléka nebo podmáslí
    200 ml vody
    300 g žitné mouky chlebové (nebo 200 g chlebové a 100 g celozrnné)
    300 g pšeničné mouky chlebové (nebo 200 g chlebové a 100 g celozrnné)
    1 PL soli
    1 KL instantního drožd
    2 KL chlebového koření (1díl koriandru, 1 díl fenyklu a 2 díly kmínu)
    1/4 KL kyseliny ascorbové (vitamin C)-koupila jsem v lékárně
    2 PL lněného semínka
    Maruš

  • #2
    Lněné semínko je výborné na trávení a na kůži a sliznice.
    MARUŠKA

    Comment

    Pracuji...
    X