Tento recept je pro domácí pekárnu, ale já ho pekla v troubě. Vlastní úprava.
Pekla jsem v troubě, 10 min. na 250 stupňů a 40 min. na 150 stupňů.
350 ml kefíru, kefírového mléka nebo podmáslí
200 ml vody
300 g žitné mouky chlebové (nebo 200 g chlebové a 100 g celozrnné)
300 g pšeničné mouky chlebové (nebo 200 g chlebové a 100 g celozrnné)
1 PL soli
1 KL instantního drožd
2 KL chlebového koření (1díl koriandru, 1 díl fenyklu a 2 díly kmínu)
1/4 KL kyseliny ascorbové (vitamin C)-koupila jsem v lékárně
2 PL lněného semínka
Pekla jsem v troubě, 10 min. na 250 stupňů a 40 min. na 150 stupňů.
350 ml kefíru, kefírového mléka nebo podmáslí
200 ml vody
300 g žitné mouky chlebové (nebo 200 g chlebové a 100 g celozrnné)
300 g pšeničné mouky chlebové (nebo 200 g chlebové a 100 g celozrnné)
1 PL soli
1 KL instantního drožd
2 KL chlebového koření (1díl koriandru, 1 díl fenyklu a 2 díly kmínu)
1/4 KL kyseliny ascorbové (vitamin C)-koupila jsem v lékárně
2 PL lněného semínka
Comment