Dalamánky
250 ml vody
1 lžička oleje
1 lžička soli
Půl lžičky cukru
250 g celozrnné mouky
125 g polohrubé mouky
1 lžička sušeného droždí
Můžeme přidat kmín, různá semínka... co máme rádi.
Po vykynutí z těsta vytvarujeme oválné bochánky, které nahoře několikrát nařízneme a necháme opět kynout. Pečeme cca 20 minut na 200-220 stupňů.
Na fotce úplně vzadu
250 ml vody
1 lžička oleje
1 lžička soli
Půl lžičky cukru
250 g celozrnné mouky
125 g polohrubé mouky
1 lžička sušeného droždí
Můžeme přidat kmín, různá semínka... co máme rádi.
Po vykynutí z těsta vytvarujeme oválné bochánky, které nahoře několikrát nařízneme a necháme opět kynout. Pečeme cca 20 minut na 200-220 stupňů.
Na fotce úplně vzadu
Comment